Töltött paprika, paradicsom – hidegen recept

Töltött paprika, paradicsom – hidegen
4 6

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
vajdamarta

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
4487

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A sok tojás ellensúlyozására ezt a salátavacsorát vagy előételt az olajos majonéz helyett kefires öntettel készítem.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 10 db tojás
  • 2 kis pohár kefir
  • só, bors
  • 1 teáskanál mustár
  • 0.5 db citrom leve
  • 2 db kockacukor
  • csipet őrölt bors
  • 4 db nagy paradicsom
  • 3 db piros húsos paprika
  • 1 db kisebb fürtös uborka
  • 5 dkg reszelt sajt
  • 1 evőkanál apróra vágott snidling

Elkészítés

A paradicsomok gömbölyűbb részéről egy kis kalapot levágva levét, magját kikaparjuk úgy, hogy egy tölthető üreg maradjon. Enyhén besózzuk, majd fejre állítjuk, hogy kicsöpögjön a húsából egy kis lé, mert így nem hígul fel a töltelék.

Az alaposan megmosott tojásokat hideg, sós vízbe tesszük, felforraljuk, 8 percig főzzük, többször váltott hideg vízben kihűtjük, megtisztítjuk. A tojásszeletelő segítségével apró kockára vágjuk. Az öntethez a kefirrel elkeverjük a citromlevet, mustárt, kockacukrot, őrölt borsot, kevés sót. Az egyik pirospaprikát és a héjas uborkát fél gyufaszálnyira vágjuk, lazán beleszórjuk a tojáskockákat, majd együtt a kefires öntetbe forgatjuk. Megkóstoljuk, és ha még kívánja, sóval ízesítjük.

A paradicsomokat és a 2 félbe vágott, kierezett piros paprikát púposan megtöltjük a tojásos keverékkel. A maradékot lapos tálba simítjuk, ráültetjük a töltött paprikákat, paradicsomokat. Reszelt sajttal és snidlinggel megszórjuk. Pirítóssal, bruschettával, magvas barnakenyérrel kínáljuk. Jó étvágyat kívánok! Készítette Nyersné Vajda Márta


Töltött paprika, paradicsom – hidegen recepthez kapcsolódó receptek

Töltött paprika, paradicsom – hidegen

Töltött paprika, paradicsom – hidegen

A sok tojás ellensúlyozására ezt a salátavacsorát vagy előételt az olajos majonéz helyett kefires öntettel készítem.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés