Töltött puszedli recept
Beküldő: Némethné Zsuzsa Nehézség: Elkészítési idő: 20 perc
Megnézték: |
Ezt a tölött mézespuszedlit az olasz amarettihoz hasonlóan készítettem el. Nagyon finom lett.
- 10 dkg darált dió
- 30 dkg cukor
- 1 dl tej
- 4 db tojásfehérje
- 2 ek étkezési keményítő
A töltelékhez
- 10 dkg étcsoki 75%-os
- 1 dl tejszín
- 1 ek olaj
- 10 dkg margarin
- 5 dkg porcukor
A díszítéshez
- egész diószemek
Elkészítés
A darált diót összekeverjük a cukorral, majd forró tejjel leöntjük és hagyjuk kihűlni. Közben a tojásfehérjéből kemény habot verünk, belekeverjük a keményítőt, majd a legvégén a diót. Kanállal halmokat rakunk egy sütőpapírral bélelt tepsibe egymástól kellő távolságban, és előmelegített sütőben 10 perc alatt 200 fokon megsütjük.
Amíg hűl, a csokoládét gőz felett megolvasztjuk az olajjal és a cukorral, majd a tejszínt is belekeverjük, és amikor egyneművé válik, a margarinnal is jól elkeverjük. Hagyjuk hűlni a hűtőben 1/2 órát, majd megtöltünk két puszedlit összeillesztve, és a tetejét csokival megcsurgatjuk. Fél diószemekkel díszítjük. Behűtjük, majd dobozoljuk. Minél tovább áll, annál porhanyósabb, finomabb.
Tárolás: dobozban sokáig eláll.
Tanácsok, tippek: aki szereti ropogósabban, az sütheti sötétebbre, és lehet közvetlen töltés, hűtés után is fogyasztani.