Töltött sertéskaraj recept

Töltött sertéskaraj
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

50 perc

Megnézték:
3971

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Összebékítő ízek - haragosok, egyetek töltött karajt!

2 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 10 dkg kolbász
  • 4 db nagyobb szelet sertéskaraj
  • só, bors
  • 0.5 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál apróra vágott zeller
  • 2 db alma
  • 0.5 dl húsalaplé
  • 4 evőkanál olaj

Elkészítés

A kolbászt megpirítjuk egy kisebb serpenyőben, és a kisült zsírját félretesszük. (A kolbászt ízlés szerint felhasználhatjuk.)

A húst széltében 3 cm hosszan és 5 cm mélyen bevágjuk, majd mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk.

A kolbászzsíron megpároljuk az apróra vágott hagymát, az apróra vágott zellert pedig enyhén megpirítjuk.

Hozzáadjuk a meghámozott, kimagozott és cikkekre vágott almát és az alaplét, majd néhány percig együtt főzzük. A tűzről levéve szoba-hőmérsékletűre hűtjük.

A sütőt előmelegítjük 170 °C-ra.

A tölteléket a karajba töltjük, majd a hússzeleteket forró olajban, időnként megforgatva 6-7 percig sütjük, majd további 10-15 percre a sütőbe tesszük.


Töltött sertéskaraj

Töltött sertéskaraj

Összebékítő ízek - haragosok, egyetek töltött karajt!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés