Töltött sertéskaraj mustáros-kapribogyós szósszal recept

Töltött sertéskaraj mustáros-kapribogyós szósszal
3 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
2248

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A kérges külső - smaragd szívet takar

4 személyre

  • 3 szelet fokhagymás-borsos bacon
  • 15 dkg spenót
  • 2 evőkanál mustár
  • só, bors
  • 70 dkg hosszú karaj
  • 1 evőkanál olaj

A szószhoz

  • 2 db főtt tojás
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál majonéz
  • 1 evőkanál mustár
  • 2 evőkanál citromlé
  • 1 evőkanál kapribogyó

Elkészítés

A töltelékhez a bacont közepes lángon aranybarnára pirítjuk. Hozzáadjuk a spenótot, 3 percig együtt sütjük, majd belekeverjük a mustárt, és sózzuk, borsozzuk.

A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra.

A húst egy éles késsel felvágjuk úgy, hogy egy lap legyen belőle, amit később össze tudunk tekerni. A kiterített húst megszórjuk sóval, majd rákanalazzuk a tölteléket, és egyenletesen elosztjuk rajta.

A húst feltekerjük, és kötözőspárgával szorosra kötözzük. Egy serpenyőben olajat hevítünk, belerakjuk a húst, és időnként megfordítva 8-10 percig sütjük. Ezután a serpenyőből kivéve betesszük az előmelegített sütőbe, melynek hőmérsékletét 70 °C-ra csökkentjük, és 18-20 percig tovább sütjük.

A szószhoz a tojást egy krumplinyomón átpasszírozzuk, és a szósz többi hozzávalójával jól elkeverjük.


Töltött sertéskaraj mustáros-kapribogyós szósszal

Töltött sertéskaraj mustáros-kapribogyós szósszal

A kérges külső - smaragd szívet takar

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Töltött sertéskaraj mustáros-kapribogyós szósszal recepthez

Katalin 610 - 2012. január 18.
hat ez a recept ,''KITUNO''maskep nem tudom megfogalmazni. Gratulalok!!!!!!!
thumb
jusek - 2011. december 24.
Sajnos csak 5 csillagot lehet adni,nálam 10 csillagot ér! Ámbátor én a töltelékbe a mustár helyett parmezánt reszeltem:-)