Töltött tintahal olasz módra recept

Töltött tintahal olasz módra
2 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

90 perc

Megnézték:
3113

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A tintahal omlósan puha marad ebben az ízletes, sütéssel készített változatban.

4 személyre

  • 8 db napon szárított (nem olajban eltett) paradicsom
  • 1 db főzéshez előkészített, üreges tintahal vagy 8 kis tintahalcső, összesen kb. 300 g a karokkal együtt
  • 2 evőkanál apróra vágott kapribogyó
  • 75 g friss fehérkenyér-morzsa
  • 2 evőkanál összevágott friss vegyes fűszernövény (bazsalikom, szurokfű, petrezselyemzöld vagy zsálya)
  • 1 db tojásfehérje
  • 0.5 evőkanál olívaolaj
  • fekete bors

A díszítéshez:

  • néhány csepp bazsalikomecet, citromlé és olívaolaj

A tálaláshoz:

  • vegyes saláta cseresznyeparadicsommal

Elkészítés

A szárított paradicsomra öntsünk bőven forrásban lévő vizet, hagyjuk állni 20 percig, hogy megszívja magát, és a felesleges só kiázzon.

Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra (gázsütő: 4. fokozat). Mossuk meg a tintahalat kívülről-belülről, és itassuk szárazra.

A töltelékhez vágjuk ki és dobjuk el a karokon lévő kemény részeket, majd vágjuk kockákra a mennyiség egyharmadát, és tegyük egy keverőtálba. Tegyük a kapribogyót az edénybe.

Csepegtessük le és szárítsuk meg a paradicsomot, vágjuk apró kockákra, és adjuk a tintahalkarokhoz a kenyérmorzsával és a fűszernövényekkel együtt. Dolgozzuk jól össze, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd keverjük hozzá a tojásfehérjéket.

Kanalazzuk a tölteléket a tintahal üregébe, nyomjuk le egészen a végéig, és zárjuk le a nyílást egy kis nyárssal vagy fa koktélpálcikákkal. Kenjünk ki vékonyan egy tepsit olajjal, és helyezzük bele a töltött tintahalat. Süssük 45 percig, ha egy nagy halat készítünk, vagy 30 percig, ha több kicsit, amíg enyhén meg nem barnulnak.

Tálaláskor vágjuk a halat keresztben 1 cm- es szeletekre, tegyük tálalótálra és pöttyözzük meg balzsamecettel, citromlével vagy olívaolajjal. Kínáljuk vegyes salátával és cseresznyeparadicsommal.

Tipp:

A tálaláshoz: Főfogásként tálalva körítésként adjunk mellé Citrommal párolt parajt gombával és pirított kenyérkockával vagy Roston sült zöldségsalátát.

A recept tápértéke:

Tápérték adagonként,
Energia 668 kJ (159 kcal),
Szénhidrát 17 g,
Fehérje 15 g,
Zsír 4 g (ebből telített zsír 1 g)


Töltött tintahal olasz módra

Töltött tintahal olasz módra

A tintahal omlósan puha marad ebben az ízletes, sütéssel készített változatban.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés