Töltött tojás céklás-hagymasalátával recept

Töltött tojás céklás-hagymasalátával
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Gizi

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
3392

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Töltött tojás a húsvéti asztalra.

4 személyre

  • 8 db 8 db tojás
  • 4 db 4 db cékla
  • 2 db 2 db lila hagyma
  • cukor (v. édesítőszer)
  • tárkonyecet
  • majonéz
  • mustár
  • őrölt fehér bors
  • egész köménymag

Elkészítés

A céklát jó alaposan megmosni, majd puhára főzni. Ezután kihűteni, megpucolni és ízlés szerint felkockázni.

A hagymát megpucolni, majd félbevágni és vékonyan felcsíkozni.

A tojásokat keményre főzni, majd hideg vízbe tenni és kihűteni. Ezután leszedni a héját.

Ízlés szerint ecetes-cukros levet készíteni, majd beletenni a felkockázott céklát, a vékonyra felszeletelt hagymát, a köménymagot és forráspontig melegíteni. (főzni nem kell!!!)

Amikor már majdnem felforrt, levenni a tűzről és kicsit hűlni hagyni.

Ezután beletenni az egész tojásokat, majd lefedni a tetejét és legalább egy napra a hűtőszekrénybe tenni. Ezalatt az idő alatt a tojás a céklának a levétől szép színt kap, és az ízek is összeérnek.

Másnap az ecetes léből ki kell szedni a tojásokat, majd félbevágni és a sárgáját óvatosan kiemelni, hogy a fehérje egyben maradjon.

Egy tálba beletenni a tojássárgákat, majd villával kicsit összenyomkodni. Ízlés szerint sóval, őrölt borssal, mustárral és majonézzel ízesíteni. Jól kikeverni, majd visszatölteni a tojásokba.

Tálaláskor a töltött tojásokat a céklás-hagymás salátával tálalni.


Töltött tojás céklás-hagymasalátával recepthez kapcsolódó receptek

Töltött tojás céklás-hagymasalátával

Töltött tojás céklás-hagymasalátával

Töltött tojás a húsvéti asztalra.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés