Töltött tökszeletek kaporszósszal recept

Töltött tökszeletek kaporszósszal
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
327

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Még tart a tök szezonja, érdemes kipróbálni!

7 személyre

  • 2 db zsemle
  • 50 dkg darált hús
  • 1 db tojás
  • 0.5 fej vöröshagyma
  • 3 dkg vaj
  • 1 teáskanál só
  • 1 kávéskanál őrölt fekete bors
  • 1 nagy csokor kapor
  • 10 dkg trappistasajt reszelve
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 kg zsenge tök
  • 1 teáskanál ételízesítő por vagy teáskanalanként 1 tyúkhúsleveskocka
  • 150 g tejföl
  • 2 dl zsíros főzőtejszín
  • 2 csapott evőkanál finomliszt vagy étkezési keményítő
  • 0.5 db citrom leve

Elkészítés

A zsemlét hideg tejbe áztatjuk, jól kifacsarjuk, majd a darált hússal és a tojással összedolgozzuk. A hagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk, az olvasztott vajon megfonnyasztjuk, a húsos masszához adjuk, megsózzuk, megborsozzuk, 1 evőkanálnyi fölaprított kaporral fűszerezzük.

A tököt meghámozzuk végeit lecsapjuk majd 8, egyenként 3-4 centi vastag karikára vágjuk, közepükből a magokat kanállal vagy karalábé vájóval kiszedjük. Egy tepsibe vagy tűzálló tálba rakosgatjuk. A tölteléket a tökök üregébe púpozzuk, kevés olívaolajjal meglocsoljuk, és durvára reszelt sajttal megszórjuk.

25 percig sütjük. Közben megfőzzük a mártást. A vajon megfuttatjuk a reszelt vöröshagymát, és rádobjuk a vágott kaprot.Felöntjük a húsleves kockából készült levest, vagy ha van kész húsalaplét, és sózzuk, cukorral édesítjük, majd pár percig főzzük.

A tejfölbe keverjük az étkezési keményítőt, és a tejszínt besűrítjük vele a mártást. Kevés citromlével pikánssá tesszük. Jól elkeverjük, míg besűrűsödik, és ha kell még utána ízesítjük kevés fehér borssal is. A tököket tálra rakjuk, és a mártással tálaljuk.


Töltött tökszeletek kaporszósszal recepthez kapcsolódó receptek

Töltött tökszeletek kaporszósszal

Töltött tökszeletek kaporszósszal

Még tart a tök szezonja, érdemes kipróbálni!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés