Töltött vágott kifli recept

Töltött vágott kifli
5 3

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
vajdamarta

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
5780

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Élesztő helyett ezúttal sütőporral készítettem el a tekert kiflit, ami reggelire, vacsorára vagy piknikhez épp úgy megállja a helyét, mint egy tartalmas leves után.

6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

Tésztához

  • 30 dkg liszt
  • 1.5 dl langyos víz
  • 7 g sütőpor
  • 1 db tojás
  • 4 ek olívaolaj
  • 1 tk só

Töltelék

  • 12 szelet vékony gépsonka
  • 2 ek olívaolaj
  • 4 szelet bacon
  • 1 db piros kaliforniai paprika
  • 1 csokor snidling
  • 10 dkg sajt (füstölt is lehet)

Kenéshez

  • 1 db kisebb tojás

Elkészítés

Az olívaolajon megfuttatjuk a felcsíkozott-kockázott bacont, hozzáadjuk a felaprózott paprikát, kicsit megfonnyasztjuk, de nem pirítjuk meg. A tészta hozzávalóiból rugalmas, sima tésztát gyúrunk, 6 cipóra osztjuk, egyesével oválisra nyújtjuk. Derelyevágóval ferdén széles csíkokat metszünk bele, de a szélét nem vágjuk át. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. Minden tésztalapra 2 gépsonkát terítünk, egyenlően rászórjuk a szalonnás paprikát, kifliformára csavarjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, felvert tojással megkenjük. A forró sütőben 15-20 perc alatt pirosra sütjük. Különböző mártogatóssal tálaljuk.


Töltött vágott kifli recepthez kapcsolódó receptek

Töltött vágott kifli

Töltött vágott kifli

Élesztő helyett ezúttal sütőporral készítettem el a tekert kiflit, ami reggelire, vacsorára vagy piknikhez épp úgy megállja a helyét, mint egy tartalmas leves után.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés