Tonhalas-paradicsomos tészta recept
Beküldő: Gizi Nehézség: Elkészítési idő: 30 perc
Megnézték: |
Röpke fél óra alatt elkészül és már tálalhatunk is.
- 15 dkg penne tészta
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1.5 dl sűrített paradicsom
- 1 dl víz
- 1 csipet cukor
- 1 kávéskanál szárított bazsalikom
- 8 db levél friss bazsalikom
- só
- őrölt színes bors
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 db tonhalkonzerv (sós lében)
Elkészítés
A vöröshagymát és a friss bazsalikomlevelet vágjuk fel apróra. A sűrített paradicsomot keverjük simára a vízzel.
Egy edénybe hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és pároljuk üvegesre.
Amikor már kellően üveges, nyomjuk hozzá az egyik fokhagymagerezdet, keverjük össze, majd öntsük fel a paradicsomlével.
Ezután szórjuk meg egy csipet cukorral, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a szárított és az apróra vágott friss bazsalikomot, az egészben hagyott fokhagymagerezdet, majd néha megkeverve főzzük kb. 20 percig.
Közben a tésztát főzzük ki enyhén sós vízben, majd szűrjük le, és alaposan csepegtessük le.
Az elkészült paradicsomos szószból vegyük ki az egész fokhagymagerezdet, majd botmixerrel pépesítsük.
Ezután öntsük rá a tésztára, majd alaposan forgassuk össze.
Végül adjuk hozzá az alaposan lecsepegtetett tonhalat, majd óvatosan, hogy a halhús kevésbé törjön, forgassuk össze.
Tálaláskor szedjük tányérra az elkészült tésztát, majd friss bazsalikommal megszórva kínáljuk.