Tonhalas burgonyasaláta recept

Tonhalas burgonyasaláta

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

75 perc

Megnézték:
1336

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


4 személyre

  • 20 dkg mélyhűtött zöldborsó
  • 1 evőkanál metélőhagyma apróra vágva
  • 50 dkg apró szemű újburgonya
  • 2 db sárgarépa (kb. 20 dkg)
  • 4 db közepes méretű tojás
  • 2 doboz olajos konzerv tonhal (egyenként 185 g)

A citromos majonézhez:

  • 2 dl majonéz
  • 1 db citrom leve
  • só, bors

Elkészítés

A tojásokat főzzük keményre, öblítsük le és hagyjuk kihűlni, majd távolítsuk el a héjukat és vágjuk őket nyolcadokra. Kefével sikáljuk tisztára a burgonyát, és forrásban lévő vízben 20-25 perc alatt főzzük éppen csak puhára. A főzési idő vége előtt 5 perccel adjuk hozzá a borsót. Ha kész, öntsük le a főzőlevet, és hagyjuk, hogy a burgonyából eltávozzon a gőz. Vágjuk szeletekre. A borsót jól csöpögtessük le.

Csöpögtessük le a tonhalat is, de fogjuk fel az olajat. Szedjük szét villával a halhúst. Tisztítsuk meg és reszeljük durvára a sárgarépát. Egy nagy tálban keverjük össze a majonézt, a halról lecsöpögött olajat és a citromlevet. Sózzuk, borsozzuk.

Adjuk a majonézhez a burgonyát, a borsót, a halat és a répát. Keverjük össze az egészet. Fedjük le, és hűtsük be 30 percre

Ismét ízesítsük a burgonyasalátát, majd rendezzük el négy tányéron. Szórjuk meg a metélőhagymával, és díszítsük a kemény tojással.

Tipp:

Gyakorlati tanács: Ha éles konyhai ollóval vágjuk apróra a metélőhagymát, akkor nem sérülnek meg a zsenge szálak.

A recept tápértéke:

Adagonként: 600 kcal (2502 kJ), 25 g fehérje, 42 g zsír, 30 g szénhidrát


Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés