Tonhalas lepény krumplis tésztából recept

Tonhalas lepény krumplis tésztából

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

50 perc

Megnézték:
1069

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


6 személyre

  • 35 dkg liszt
  • 1 csipet só
  • 50 dkg burgonya (lisztes fajta)
  • 1 közepes méretű tojás

A töltelékhez

  • 8 db mogyoróhagyma
  • 1 piros és 1 sárga húsú paprika
  • 1 evőkanál extraszűz olívaolaj
  • 12.5 dkg passata (áttört paradicsom)
  • 10 dkg chorizo kolbász (fokhagymás spanyol fajta)
  • 1 doboz konzerv tonhal (sós lében 185 g)
  • 3 dkg kimagozott olívabogyó

Elkészítés

Az elkészítés előtti napon mossuk meg, és forrásban lévő vízben, kb. 25 perc alatt főzzük meg a burgonyát. Öntsük le róla a vizet, és hagyjuk, hogy éjszaka kihűljön. Hámozzuk meg, majd reszeljük le. Keverjük a burgonyához a lisztet, a tojást és a sót. A tésztát lehetőleg ne hagyjuk állni.

Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra (légkeveréses sütőnél 160 °C, gázsütőnél 2.-3. fokozat). Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral. Nyújtsuk a tésztát 28 cm átmérőjű körré. A töltelékhez tegyük a mogyoróhagymát egy tálba, öntsünk rá forrásban lévő vizet, és hagyjuk 5 percig állni. Öntsük le róla a vizet, hagyjuk kihűlni, majd hámozzuk meg, és vágjuk mindet negyedekre. A kolbászt szeleteljük fel vékonyan. Csumázzuk ki a paprikát, mossuk meg, és vágjuk vékony csíkokra. Öntsük le a halról a levét, és szedjük darabokra a halhúst. Vágjuk félbe az olívabogyókat.

Forrósítsuk fel az olajat egy serpenyőben. Süssük benne a kolbászt kb. 5 percig. Adjuk hozzá a mogyoróhagymát, és süssük a kolbásszal együtt még 2 percig. A paprikát is hozzáadva süssük az egészet további 3 percig.

Kenjük rá a tésztára a passatát, de a szélén hagyjunk szabadon kb. 1 cm-t. Rendezzük el rajta a kolbászos keveréket, a tonhalat és az olívabogyókat. Takarjuk le alufóliával, és süssük a forró sütőben kb. 45 percig. Az utolsó 15-20 percre vegyük le a fóliát. Szeletekre vágva – mint egy pizzát –, forrón tálaljuk.

Szardíniás krumplilepény: Készítsük el a krumplis tésztát az 1. lépésben leírt módon. Kolbász és tonhal helyett használjunk 2 doboz olajos konzerv szardíniát (egyenként 125 g), a mogyoróhagyma helyett 1 lilahagymát. Öntsük le a szardíniáról az olajat,csöpögtessük le, és villával tördeljük szét. Tisztítsuk meg a hagymát, és gyaluljuk vékony karikákra. Kenjük a tésztára a passatát, majd rakjuk rá a hagymakarikákat, a nyers paprikát, a szardíniát és az olívabogyókat. Takarjuk le alufóliával, és süssük a forró sütőben kb. 45 percig. 25 perc után vegyük le a fóliát.

A recept tápértéke:

Adagonként: 455 kcal (1897 kJ), 20 g fehérje,16 g zsír, 58 g szénhidrát


Tonhalas lepény krumplis tésztából

Tonhalas lepény krumplis tésztából

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés