Tonhalas tészta recept
Beküldő: Rinka Nehézség: Elkészítési idő: 60 perc
Megnézték: |
Könnyen elkészíthető finom ebéd vagy vacsora.
A recept hozzávalói ( személyre)
- 1 fej vöröshagyma
- 3 cikk fokhagyma
- 6 db közepes paradicsom
- 2 evőkanál aprított bazsalikom
- 2 doboz tonhalkonzerv
- 10 dkg reszelt sajt
- 50 dkg penne vagy nagyobb tészta
- olaj, só, bors
Elkészítés
A paradicsomokat picit bevágjuk, majd bedobjuk forrásban lévő vízbe. Egy két perc múlva kivesszük a vízből, lehúzzuk a héját, és feldaraboljuk (a magokat is ki lehet dobni belőle ha valaki nem szereti).
A hagymát felaprítjuk, és egy kis olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a darabolt paradicsomot a fokhagymával együtt. Jól összefőzzük, hogy a felesleges víz elpárologjon róla, majd rátesszük a tonhalkonzerveket (olajat csepegtessük le róla), rádobjuk a bazsalikomot, sóval borssal fűszerezzük.
A tésztát al dente-re főzzük, betesszük egy tűzálló tálba, és leöntjük a paradicsomos tonhalas szósszal,megszórjuk a reszelt sajttal, és kb. 10-15 percre forró sütőbe tesszük (nem szabad kiszárítani). Tálaláskor megszórhatjuk még egy kis parmezán sajttal is, nagyon finom és kiadós egytálétel.