Tonhalas tészta recept

Tonhalas tészta
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Rinka

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
4228

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Könnyen elkészíthető finom ebéd vagy vacsora.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 cikk fokhagyma
  • 6 db közepes paradicsom
  • 2 evőkanál aprított bazsalikom
  • 2 doboz tonhalkonzerv
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 50 dkg penne vagy nagyobb tészta
  • olaj, só, bors

Elkészítés

A paradicsomokat picit bevágjuk, majd bedobjuk forrásban lévő vízbe. Egy két perc múlva kivesszük a vízből, lehúzzuk a héját, és feldaraboljuk (a magokat is ki lehet dobni belőle ha valaki nem szereti).

A hagymát felaprítjuk, és egy kis olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a darabolt paradicsomot a fokhagymával együtt. Jól összefőzzük, hogy a felesleges víz elpárologjon róla, majd rátesszük a tonhalkonzerveket (olajat csepegtessük le róla), rádobjuk a bazsalikomot, sóval borssal fűszerezzük.

A tésztát al dente-re főzzük, betesszük egy tűzálló tálba, és leöntjük a paradicsomos tonhalas szósszal,megszórjuk a reszelt sajttal, és kb. 10-15 percre forró sütőbe tesszük (nem szabad kiszárítani). Tálaláskor megszórhatjuk még egy kis parmezán sajttal is, nagyon finom és kiadós egytálétel.


Tonhalas tészta recepthez kapcsolódó receptek

Tonhalas tészta

Tonhalas tészta

Könnyen elkészíthető finom ebéd vagy vacsora.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés