Tonhalas tortilla

Tonhalas tortilla
2 személyre

  • 4 db újhagyma
  • 2 db torillalap
  • só, bors
  • 2 doboz tonhalkonzerv (vagy 20 dkg tonhal)
  • 10 dkg mozzarella
  • 10 db bazsalikomlevél
  • 4 db koktélparadicsom
  • 4 db fekete olajbogyó (kalamata)
  • 2 db retek
  • olívaolaj
  • 1 kiskanál frissen reszelt gyömbér
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A feldarabolt újhagymát elosztjuk a tortillalapokon, majd sózzuk, borsozzuk, és elrendezzük rajta a tonhalat. (Ha nem konzervtonhalat használunk, a halszeleteket be kell olajozni.)

Kis átfedéssel a tetejére rendezzük a vékony szeletekre vágott mozzarellát és a bazsalikomot, majd a négyfelé vágott paradicsomot, az olajbogyót és a vékony karikákra vágott retket.

Meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal, megszórjuk a gyömbérrel, majd egy sütőpapírral kibélelt tepsibe fektetjük, és a sütő grillfokozatán addig sütjük, míg a tortilla széle aranybarna nem lesz.