Tonhalsaláta zöldfűszeres vinaigrette-mártással recept
Beküldő: Receptvarázs Nehézség: Elkészítési idő: 30 perc
Megnézték: |
- 2 db tojás
- 5 dkg pirospaprikakrémmel töltött zöld olajbogyó
- 1 fej vöröshagyma
- 2 db piros húsú paprika
- 1 fej saláta
- 35 dkg konzerv tonhal (sós lében eltett)
A vinaigrette-mártáshoz:
- 1 gerezd fokhagyma
- 3 evőkanál cherryecet
- 4 evőkanál olívaolaj
- só
- frissen őrölt fekete bors
- 3 szál friss kakukkfű
- 3 szál friss szurokfű
- 3 szál friss petrezselyemzöld
Elkészítés
Főzzük a tojásokat keményre. Hideg vízben hűtsük le és pucoljuk meg őket. Vágjuk félbe, csumázzuk ki, öblítsük le és vágjuk 1,5 cm-es kockákra a paprikákat. Az olajbogyókat szeleteljük fel.
Tisztítsuk meg a hagymát és karikázzuk fel vékonyan. Mossuk meg és centrifugáljuk szárazra a fejes salátát. Tépkedjük a leveleket falatnyi darabokra, és rendezzük el négy salátás tányéron.
A kockára vágott paprikát, a hagymakarikákat és a felszeletelt olívabogyót szórjuk a salátalevelekre. Csepegtessük le a tonhalat, villával törjük darabokra és tegyük a zöldségekre.
Tisztítsuk meg a fokhagymagerezdet, fokhagymapréssel zúzzuk össze és tegyük egy tálba. Adjuk hozzá az ecetet, az olajat, sózzuk, borsozzuk és keverjük össze. Öblítsük le a zöldfűszereket, rázzuk le róluk a vizet. A leveleket csipkedjük le, vágjuk apróra és keverjük a vinaigrette-mártásba.
Locsoljuk a mártást a tonhalsalátára. Szeleteljük fel a kemény tojásokat és díszítsük velük a kitálalt salátát. Friss fehér kenyérrel kínáljuk.
A recept tápértéke:
Adagonként: 400 kcal (1660 kJ), 25 g fehérje, 31 g zsír, 7 g szénhidrát