Töpörtyűs linzer avagy Griebenfleckerl recept

Töpörtyűs linzer avagy Griebenfleckerl
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
1151

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Zwickl Györgyné Midi néni a solymári hagyományőrzés kiemelkedő személyisége. 2009-ben jelent meg receptkönyve, melyben esküvői és vendégváró süteményei mellett hagyományos sváb recepteket is összegyűjtött. Ez a recept is ebből a könyvből való.

6 személyre

  • 30 dkg zsírzacc
  • 1 db tojás
  • 12 dkg barna nádcukor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 dl tej
  • 60 dkg liszt
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • 1 kávéskanál őrölt zöld kardamommag
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db felvert tojás a kenéshez

A töltelékhez:

  • 30 dkg csipkelekvár
  • 5 dkg vágott dió

A zsírzacchoz:

  • 15 dkg zsír
  • 15 dkg töpörtyű nagyon finomra aprítva, darálva

Elkészítés

A zsírt és a töpörtyűt összekeverjük. Hozzáadjuk az összetevőket, és a dagasztógép táljában kidolgozzuk a tésztát. Könnyű állagúnak kell lennie.

Ezután kettéosztjuk. 30x30 cm-es lapot nyújtunk belőle. Az alsó tésztára – amit kicsit vastagabbra nyújtunk – kenjük a lekvárt, és megszórjuk durvára vágott dióval. A másik tésztát is kinyújtjuk és befedjük vele, majd eligazítjuk. Megkenjük tojással,és megszórjuk a tetejét is vágott dióval. 160 fokos sütőbe 40 perc alatt megsütjük. Melegen nagyon finom!


Töpörtyűs linzer avagy Griebenfleckerl recepthez kapcsolódó receptek

Töpörtyűs linzer avagy Griebenfleckerl

Töpörtyűs linzer avagy Griebenfleckerl

Zwickl Györgyné Midi néni a solymári hagyományőrzés kiemelkedő személyisége. 2009-ben jelent meg receptkönyve, melyben esküvői és vendégváró süteményei mellett hagyományos sváb recepteket is összegyűjtött. Ez a recept is ebből a könyvből…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés