Tormakrémmel töltött profiterol füstölt lazaccal recept

Tormakrémmel töltött profiterol füstölt lazaccal
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Gizi

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
782

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A töltött fánkocskákat pl. előételként kínáljuk ünnepek alkalmával.

6 személyre

  • kb. 20 db profiterolhoz:
  • 7 dkg liszt
  • 5 dkg vaj
  • 6 ml tej
  • 6 ml víz
  • 0.25 teáskanál só
  • 2 db tojás (közepes)

Tormakrém hozzávalói:

  • 25 dkg mascarpone
  • 3 evőkanál torma (üveges csemege)
  • 0.5 db citrom leve
  • cukor (ízlés szerint)
  • só, őrölt fehér bors
  • snidling (ízlés szerint)
  • 1 dl habtejszín
  • 10 dkg lazac a tálaláshoz

Elkészítés

A tejet keverjük össze a vízzel, és a sóval, adjuk hozzá a vajat, majd kevergetve melegítsük forráspontig.

Ezután vegyük le a tűzről, keverjük hozzá a lisztet, majd tegyük vissza a tűzre, és kevergetve pirítsuk pár percig.

Ezután vegyük le a tűzről, majd hűtsük éppen csak langyosra a tésztát.

Ezután egyesével adjuk hozzá az egész tojásokat, majd robotgéppel keverjük mindegyikkel simára a tésztát.

Előzőleg bevizezett kézzel formázzunk diónyi golyókat, majd helyezzük egymástól távolabb, egy sütőpapírral bélelt tepsire. (sütés közben nőni fognak, ezért hagyjunk elegendő távolságot közöttük)

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 15-20 perc alatt szép pirosra. Ezután zárjuk el a sütőt, majd hagyjuk még pár percig a fánkokat a meleg sütőben. Ezután vegyük ki, és mielőtt megtöltenénk hűtsük ki egészen.

A mascarponét keverjük simára a tormával, majd ízlés szerint sózzuk, szórjuk meg őrölt borssal, csepegtessük hozzá a citromlevet, és keverjünk hozzá ízlés szerint cukrot, (v. édesítőszert) és apróra vágott snidlinget.

A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd apránként keverjük hozzá a tormás-mascarponéhoz. (keverés közben kóstoljuk, mert lehet nem kell bele az összes hab)

Ezután tegyük be a hűtőbe, hogy az ízek kellően összeérjenek.

Közvetlenül tálalás előtt vágjuk le a fánkocskák tetejét, majd töltsük meg a tormakrémmel. Ezután helyezzünk rá egy kis szelet füstölt lazacot, majd a levágott tésztakalapot helyezzük a tetejére, és úgy kínáljuk. (közvetlenül tálalás előtt töltsük meg a fánkot, mert ha sokáig áll megtöltve, akkor a tészta megpuhul, és nem lesz jó ropogós)


Tormakrémmel töltött profiterol füstölt lazaccal recepthez kapcsolódó receptek

Tormakrémmel töltött profiterol füstölt lazaccal

Tormakrémmel töltött profiterol füstölt lazaccal

A töltött fánkocskákat pl. előételként kínáljuk ünnepek alkalmával.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés