Tormás krumplisaláta

Tormás krumplisaláta

Egyszerű krumplisaláta egy kevés tormával ízesítve. Sültekhez, bundás húsokhoz kiváló köret.

3 személyre

  • 50 dkg krumpli (tisztítva mért súly)
  • 1 csipet só
  • 4 púpos evőkanál tejföl
  • 2 evőkanál majonéz
  • 2 púpos evőkanál torma
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A krumplit megtisztítjuk, és apró kockára vágjuk. Bő, sós vízben puhára főzzük, de vigyázva, hogy ne főjön szét. Leszűrjük, lecsepegtetjük és hagyjuk kihűlni.

Közben a tejfölt simára keverjük a majonézzel, tormával és sóval. Beleforgatjuk a krumplit.

Pár órát a hűtőben pihentetjük, hogy az ízek jól összeérjenek.