Tormás röszti recept

Tormás röszti
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

25 perc

Megnézték:
1449

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Röszti tormával.

4 személyre

  • 2 evőkanál napraforgóolaj
  • 1 db tojás
  • 4 szál újhagyma
  • 40 dkg burgonya (lisztes fajta)
  • 1 evőkanál tejszínes torma
  • só, bors

Továbbá

  • 1 evőkanál petrezselyemzöld apróra vágva
  • 1 dl tejföl

Elkészítés

Hámozzuk és mossuk meg a burgonyát, majd reszeljük durvára és nyomkodjuk jól ki konyharuhába csomagolva. Tisztítsuk meg az újhagymát és vágjuk apróra. Verjük fel a tojást. Tegyük a burgonyát, az újhagymát, a tojást és a tormát egy tálba. Ízesítsük sóval és borssal, és az egészet jól keverjük össze.

Forrósítsunk fel 1 evőkanál olajat egy teflonserpenyőben.Tegyünk a serpenyőbe evőkanálnyi adagokat a krumplikeverékből, és lapítsuk le őket. Ügyeljünk arra, hogy a rösztik ne ragadjanak egymáshoz. Süssük mindkét oldalukat 2-3 perc alatt aranybarnára, majd vegyük ki őket, és tartsuk melegen.

Forrósítsuk fel a maradék olajat a serpenyőben, és süssük ki a többi rösztit is. A sütés után rövid ideig hagyjuk őket papírtörlőn lecsöpögni.

Tegyünk mindegyik rösztire egy-egy nagy kanál tejfölt, és szórjuk meg őket petrezselyemmel. Azonnal tálaljuk.

Tipp:

Gyakorlati tanács: A rösztit legjobb a sütőben melegen tartani. Ehhez melegítsük elő a sütőt alacsony hőfokon. Halmozzuk a rösztiket egy előmelegített tányérra, a rétegek közé tegyünk sütőpapírt, hogy az étel ropogós maradjon. Ezzel a módszerrel burgonyapuffancsokat és palacsintát is könnyen melegen tarthatunk.

A recept tápértéke:

Adagonként: 180 kcal (751 kJ), 5 g fehérje,10 g zsír, 17 g szénhidrát


Tormás röszti recepthez kapcsolódó receptek

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés