Török töltött padlizsán recept

Török töltött padlizsán
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

70 perc

Megnézték:
4711

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Majd kicsattan - Közben tényleg

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 4 db padlizsán
  • tengeri só
  • 1.5 dl olívaolaj
  • 2 evőkanál citromlé
  • 4 evőkanál víz
  • 1 kiskanál méz vagy cukor

A töltelékhez:

  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 nagy paradicsom
  • 1 csokor petrezselyem
  • 0.5 kiskanál őrölt bors
  • só, fekete bors

Elkészítés

A padlizsánokat hosszában háromszor bevágjuk, ügyelve arra, hogy ne vágjuk át teljesen őket. Ezután besózzuk, majd szűrőbe tesszük. A szűrőbe egy tányért, illetve arra némi súlyt helyezünk, és alatta a sózott padlizsánokat egy órán át hagyjuk lecsöpögni.

A töltelékhez a vékony karikákra vágott hagymát olívaolajban lassú tűzön üvegesre dinszteljük. Hozzáadjuk a finomra vágott fokhagymát, és még egy percig együtt pirítjuk őket. A serpenyőt levesszük a tűzről, a hagymához adjuk a meghámozott, kimagozott és felkockázott paradicsomot, az apróra vágott petrezselymet és a szegfűborsot. Sóval, borssal ízesítjük, majd hagyjuk kihűlni.

A padlizsánokat megmossuk, a vizet konyhai papírtörlővel leitatjuk róluk. A tölteléket a bevágásokba kanalazzuk, majd a padlizsánokat egy nagy serpenyőbe helyezzük. A 1,5 dl olívaolajat a citromlével, a vízzel és a mézzel összekeverjük, és a padlizsán tetejére öntjük. Ezután alacsony hőmérsékleten 45-60 percig sütjük, míg a padlizsán meg nem puhul. Ha szükséges, egy kis vizet adhatunk hozzá. Hidegen tálaljuk.


Török töltött padlizsán recepthez kapcsolódó receptek

Török töltött padlizsán

Török töltött padlizsán

Majd kicsattan - Közben tényleg

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés