Törökös egytálétel recept
Beküldő: elvis Nehézség: Elkészítési idő: 40 perc
Megnézték: |
Gyors, egyszerű és látványos
A recept hozzávalói ( személyre)
Hozzávalók
- 30 dkg darált hús
- 2 gerezd fokhagyma
- rizs
- só
- bors
- csilipaprika
- kevés fahéj
- olívaolaj
- kápia paprika
- natúr joghurt
- 50 dkg spenót
Elkészítés
Egy edényben kevés vajon pároljuk meg a megmosott, lecsepegtetett spenótot egy gerezd vékonyra szeletelt fokhagymával, majd tegyük félre.
Főzzük meg a rizst (ízlés szerint) a szokásos módon. Tegyük félre. Egy serpenyőben forrósítsuk fel az olajat, dobjunk rá egy zúzott fokhagymagerezdet, adjuk hozzá a darált húst és a fűszereket (ízlés szerint). Ha megpuhult, keverjük hozzá a spenótot. Ne főzzük tovább.
Tálalás: a rizst tányérra halmozzuk, közepére teszünk a darált húsos keverékből. Meglocsoljuk natúr joghurttal, díszítjük vékonyra szeletelt paprikával, megszórhatjuk még őrölt pirospaprikával, esetleg petrezselyemmel.
Törökös egytálétel
Gyors, egyszerű és látványos