Törökös egytálétel recept

Törökös egytálétel
3.5 3

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
elvis

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
3748

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Gyors, egyszerű és látványos

2 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

Hozzávalók

  • 30 dkg darált hús
  • 2 gerezd fokhagyma
  • rizs
  • bors
  • csilipaprika
  • kevés fahéj
  • olívaolaj
  • kápia paprika
  • natúr joghurt
  • 50 dkg spenót

Elkészítés

Egy edényben kevés vajon pároljuk meg a megmosott, lecsepegtetett spenótot egy gerezd vékonyra szeletelt fokhagymával, majd tegyük félre.

Főzzük meg a rizst (ízlés szerint) a szokásos módon. Tegyük félre. Egy serpenyőben forrósítsuk fel az olajat, dobjunk rá egy zúzott fokhagymagerezdet, adjuk hozzá a darált húst és a fűszereket (ízlés szerint). Ha megpuhult, keverjük hozzá a spenótot. Ne főzzük tovább.

Tálalás: a rizst tányérra halmozzuk, közepére teszünk a darált húsos keverékből. Meglocsoljuk natúr joghurttal, díszítjük vékonyra szeletelt paprikával, megszórhatjuk még őrölt pirospaprikával, esetleg petrezselyemmel.


Törökös egytálétel

Törökös egytálétel

Gyors, egyszerű és látványos

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés