Túróval töltött zsemle, vaníliasodóval recept

Túróval töltött zsemle, vaníliasodóval
4 8

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
bankiani

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
17736

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Egyszerű édesség, akár vendégeknek is adható, nem túl édes, a cukrot helyettesíthetjük más édesítővel is (xilit).

6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 0.5 kg túró
  • 6 db zsemle
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 db tojás
  • 2 dl tejföl
  • 4 evőkanál kristálycukor
  • 5 dkg áztatott mazsola
  • 3 dl tej
  • 5 dkg vaj

Elkészítés

A tejet felforraljuk az 1 db vaníliás cukorral, a zsemlék tetejét levágjuk, belsejét kiszedjük, ez belekerül a töltelékbe. Meglocsoljuk a zsemléket a forró cukros tejjel, és beletöltjük a tölteléket, ami a turóból, a zsemle beléből, mazsolából, cukorból, tojásokból, és a tejfölből áll. Jól összekeverjük beletöltjük a zsemlékbe.

Ezután a kivajazott tepsibe tesszük egymás mellé és a tetejét rátéve egy kis tejföllel meglocsoljuk, vaj darabkákat rakuk rá, és fóliával lefedve 10 percig sütjük, jól előmelegített sütőben, majd a fóliát levesszük 10 perc után, és még 15 percig sütjük. Tálalhatjuk vaníliasodóval, tejszínhabbal, porcukorral is meghintjük.


Túróval töltött zsemle, vaníliasodóval recepthez kapcsolódó receptek

Túróval töltött zsemle, vaníliasodóval

Túróval töltött zsemle, vaníliasodóval

Egyszerű édesség, akár vendégeknek is adható, nem túl édes, a cukrot helyettesíthetjük más édesítővel is (xilit).

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Túróval töltött zsemle, vaníliasodóval recepthez

katka - 2011. szeptember 25.
nagyon régi, jo recept örültem,hogy feltetted, megcsinálom,mert egyszerüen finom!
bankiani - 2011. szeptember 22.
T. Receptvarázs! Köszönöm a javitást!
bankiani - 2011. szeptember 20.
Elnézést kérek természetesen turóval töltött zsemle, elírás történt.