Torta della nonna recept

Torta della nonna
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

20 perc

Megnézték:
610

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A torta della nonna igazi olasz édesség, mindenkinek a figyelmébe ajánlom, mert nagyon finom csemege. 1-2 napot hűtés nélkül is kibír.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A tésztához

  • 40 dkg búzaliszt
  • 20 dkg porcukor
  • 15 dkg vaj
  • 2 db tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 db citrom reszelt héja

A töltelékhez

  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 5 dl tej
  • 2 ek kristálycukor
  • 0.5 csomag csomag bourbon vaníliás cukor
  • 2 db tojássárgája
  • 2 dkg fenyőmag

Elkészítés

A tésztához valókat összekeverjük és fóliába betekerve egy éjszakán át hűtjük. Másnap 1/2 cm-re nyújtjuk a tészta felét, és egy piteformát kibélelünk vele. A pudingport 5 dl tejben elkeverjük a vaníliás cukorral, a tojássárgákkal, 2 evőkanál cukorral, és feltesszük főni. Állandóan kevergetve sűrűre főzzük.

Ezután kihűtjük, jól kikeverjük, majd a tésztára öntjük, amit előtte még villával megszurkálunk.

A tészta másik felét is kinyújtjuk, és a krémre terítjük. A szélét a nyújtófával egyenesre vágjuk és lenyomkodjuk. Megszurkáljuk, tejföllel lekenjük, majd megszórjuk a fenyőmaggal. Előmelegített sütőben, 180 fokon 30 perc alatt készre sütjük.


Torta della nonna

Torta della nonna

A torta della nonna igazi olasz édesség, mindenkinek a figyelmébe ajánlom, mert nagyon finom csemege. 1-2 napot hűtés nélkül is kibír.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés