Tortilla Nanó módra recept
Beküldő: vajdamarta Nehézség: Elkészítési idő: 30 perc
Megnézték: |
'Ments' ételnek hívom, mert olyankor készítem, amikor pillanatok alatt kell finomat, húsosat, zöldségeset készítenem.
- 5 dkg kukoricaliszt (6 darabhoz 5 dkg)
- 20 dkg fehérliszt
- 10 dkg rétesliszt
- 2 dl víz
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál só
Húshoz:
- 40 dkg sertéslapocka, pulyka vagy csirkemell
- 1 kávéskanál házi chili szósz
- só
Fűszeres olajhoz:
- 1 dl olívaolaj
- 1 kávéskanál barna nádcukor
- 1 kávéskanál őrölt kömény
- 1 kávéskanál őrölt koriander
- 1 kávéskanál őrölt színes bors
- 1 kávéskanál frissen lecsipkedett kakukkfűlevél
- 1 teáskanál mustár
- 2 gerezd tört fokhagyma
Öntethez:
- 1.5 dl sűrű házi aludttej vagy joghurt
- 1.5 dl tejföl
- 1 púpos kávéskanál házi csípős chili szósz
- 1 teáskanál 1 mexikói fűszerkeverék
Tálaláshoz:
- 6 db tortilla lap
- 4 evőkanál házi paradicsom sugo /hagymával, fokhagymával olajban zsírjára sütött paradicsomhús/
- 8 levél levél jégsaláta
- 8 karika karika paradicsom
- 8 karika uborka
- 0.5 fel lilahagyma
- 8 db pirospaprika csík
- snidling
Elkészítés
A fűszeres olajban 1-2 napig pácoljuk a vékonyra csíkokra, kisujjnyira vágott húst. Hűtőben tartjuk, párszor átforgatjuk.
Felhasználás előtt az öntethez valókat összekeverjük, ízesedni hagyjuk. Kéz alá készítjük a zöldségeket. Szárazon felhevítjük a wokot vagy serpenyőt, beletesszük a lecsepegtetett húst.
Állandóan kevergetve előbb nagyobb, majd mérsékelt hőn pár perc alatt zsírjára sütjük. Elkeverjük a csípős paprikakrémmel, kevés sóval meghintjük, melegen tartjuk.
A tésztalapokat száraz serpenyőben pöttyösre forrósítjuk, 4 lapot melegített tányérra teszünk. Megkenjük az öntet egy részével, rátépkedjük a salátát, elosztjuk rajtuk a többi zöldséget, a forró húst. Újra meglocsoljuk az öntettel, betakarjuk egy-egy fél szelet tortillával, megszórjuk snidlinggel és máris fogyasztjuk.
Jó étvágyat kívánok! Készítette és fényképezte Nyersné Vajda Márta