Tortilla szendvics recept

Tortilla szendvics
5 3

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
vajdamarta

Nehézség:

Elkészítési idő:

20 perc

Megnézték:
2103

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Gyorsabban készíthetünk finom vacsorát készen vett, vagy előre megsütött és lefagyasztott tortilla lapokból, mintha íziben frissen sütnénk. Ha van hozzá nyersen só mentes, olajos pácban érlelt húsunk is, akkor tényleg pár perc alatt készen van az ízes harapnivaló.

2 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A fűszeres olajhoz:

  • 1 dl olívaolaj
  • 1 mokkáskanál barna nád kr.cukor
  • 1 mokkáskanál őrölt kömény
  • 0 mokkáskanál koriander
  • 1 mokkáskanál színes bors
  • pár ágról lecsipkedett kakukkfűlevélke
  • 1 teáskanál mustár
  • 2 gerezd tört fokhagyma

A húshoz:

  • 25 dkg érlelt csibemell csíkok 2-3 napig fűszeres-olajban előpácolva
  • 1 mokkáskanál házi csípős csili szósz
  • kevés só

Öntethez:

  • 1 dl sűrű házi aludttej vagy joghurt
  • 1 dl tejföl
  • 1 púpos mokkáskanál házi csípős chili szósz
  • 1 teáskanál kőmozsárban tört házi mexikói fűszerkeverék
  • 1 csipet só

Tálaláshoz:

  • 4 db tortilla lap
  • 4 evőkanál házi paradicsom sugo (hagymával, fokhagymával olajban zsírjára sütött paradicsomhús)
  • 8 levél jégsaláta
  • 8 karika paradicsom
  • 8 karika uborka
  • 8 karika piros retek
  • 0.5 fej lila hagyma
  • 8 csík pirospaprika
  • 2 evőkanál kukorica
  • 1 teáskanál fehér balzsamecet
  • 2 evőkanál öntet
  • kevés chili pehely

Elkészítés

Fűszeres olajban 2 napig pácoljuk a vékonyra csíkozott, apróra vágott húst. Hűtőben tartjuk, párszor átforgatjuk. Felhasználás előtt az öntethez valókat összekeverjük, ízesedni hagyjuk. Kéz alá készítjük, felszeleteljük a zöldségeket.

Szárazon felhevítjük a Wokot vagy kerámia serpenyőt, beletesszük a lecsepegtetett húst. Állandóan kevergetve előbb nagy-, majd kissé mérsékelt hőn pár perc alatt zsírjára sütjük, elkeverjük a csípős paprikakrémmel, kevés sóval meghintjük, melegen tartjuk. Két tésztalapot száraz serpenyőben felforrósítunk, 1-1 -t melegített tányérokra teszünk. Megkenjük a szúgóval, rátépkedjük a salátát, elosztjuk rajtuk a forró húst, a zöldség szeleteket, megszórjuk kukoricával, megcsepegtetjük balzsamecettel.

A töltelékre kevés öntetet locsolunk, mindkettőt szendvics szerűen betakarjuk a felforrósított maradék tortilla lappal. Ha maradt dip, 1-1 evőkanálnyit teszünk még a tetejére, chili pehellyel megszórjuk.

Jó étvágyat kívánok! Készítette és fényképezte Nyersné Vajda Márta


Tortilla szendvics recepthez kapcsolódó receptek

Tortilla szendvics

Tortilla szendvics

Gyorsabban készíthetünk finom vacsorát készen vett, vagy előre megsütött és lefagyasztott tortilla lapokból, mintha íziben frissen sütnénk. Ha van hozzá nyersen só mentes, olajos pácban érlelt húsunk is, akkor tényleg pár perc alatt készen…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés