Toszkán csirkés nokedli recept

Toszkán csirkés nokedli
5 3

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

35 perc

Megnézték:
2926

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Talán nem vétkeztem nagyot, amikor tészta helyett nokedlit főztem ehhez a remek szószos húshoz. Sokszor főzök hasonlókat, és az unokám a galuskát imádja. Gondolom nem vagyunk ezzel egyedül. Kérem nézzék el, hogy magyarosítottam a nevét is. Farfalle helyett. Ezenkívül még akadt idehaza kecskesajtom is, és nem bántam meg, hogy hozzákevertem, mert isteni finom krémes állaga lett. A kecskesajt én mondom nagyon ízletes, pedig most ettem életemben először. Bizarrnak tartottam, de a véleményem megváltozott. Igaz, hogy a legjobb minőségűt választottam. Javaslom kipróbálásra! Természetesen tésztával készítse az, aki úgy szeretné.

4 személyre

  • 40 dkg csirkemellfilé
  • 10 dkg kolozsvári szalonna
  • 1 db közepes vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 200 ml főzőtejszín
  • 5 dkg krémsajt
  • 5 dkg kecskesajt
  • 8 gr olasz fűszerkeverék (Toszkán)
  • 3 dkg parmezán sajt
  • 1 kávéskanál só

Elkészítés

A húst megmossuk, felkockázzuk, majd a hagymával és szalonnával ugyanígy járunk el. A fokhagymát zúzzuk össze. A krémsajtot a kecskesajttal csomómentesre keverjük el a tejszínnel.

Olajon pirítsuk aranyszínűre a hagymát, szalonnát és fokhagymát.

Adjuk hozzá a csirkemellkockákat és pirítsuk át.

Öntsük hozzá a tejszínes keveréket, és szórjuk bele a fűszerkeveréket. Ízlés szerint sózzuk. Kevergessük, míg sűrűsödni nem kezd.

Közben a nokedlit főzzük ki, és szűrjük le, majd keverjük át olívaolajjal. Szervírozzuk a nokedlit a szósszal, és hússal, frissen reszelt parmezánnal.


Toszkán csirkés nokedli recepthez kapcsolódó receptek

Toszkán csirkés nokedli

Toszkán csirkés nokedli

Talán nem vétkeztem nagyot, amikor tészta helyett nokedlit főztem ehhez a remek szószos húshoz. Sokszor főzök hasonlókat, és az unokám a galuskát imádja. Gondolom nem vagyunk ezzel egyedül. Kérem nézzék el, hogy magyarosítottam a nevét…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés