Toszkán hagymalekvár recept

Toszkán hagymalekvár
4 4

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

150 perc

Megnézték:
4763

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Mivel kenjük meg a vendégeket? Hagymalekvárral!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 1 kg lila hagyma (legjobb kicsit édesebb fajtát választani)
  • 2 db babérlevél
  • 2 evőkanál mazsola
  • 80 dkg cukor
  • 3 kis db fahéj
  • 5 szem szegfűszeg
  • 1 csipet só
  • 2.5 dl száraz fehérbor
  • 2 dl fehérborecet

Elkészítés

A hagymát megtisztítjuk, leheletvékony karikákra szeljük, majd a babérlevéllel, a mazsolával, a cukorral, a fahéjjal, a szegfűszeggel és a sóval jól összekeverjük, és 1 órán át állni hagyjuk.

Ezután meglocsoljuk a borral és az ecettel, majd lassú tűzön sűrű lekvárrá főzzük (kb. 1 óra). Levesszük a tűzről, kivesszük belőle a babérlevelet, és még forrón tisztára mosott és megszárított üvegekbe kanalazzuk.

Az üvegeket lezárjuk, majd fejjel lefelé fordítva hagyjuk kihűlni. Ezután száraz, hűvös helyen tároljuk. Felbontás után hűtőben akár egy-két hétig is eláll. Leginkább száraz, érlelt sajtok mellé finom.


Toszkán hagymalekvár recepthez kapcsolódó receptek

Toszkán hagymalekvár

Toszkán hagymalekvár

Mivel kenjük meg a vendégeket? Hagymalekvárral!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Toszkán hagymalekvár recepthez

thumb
Receptvarázs - 2011. február 03.
Kedves Ibi, szerintünk nyugodtan elkészítheted édesítőszerrel is :)
thumb
ibi1950 - 2011. február 03.
Szeretném kipróbálni. Szerintetek más édesítőszerrel is elkészíthető?Mondjuk Xilittel?