Toszkán zöldségleves recept

Toszkán zöldségleves
4.5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
1938

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Az olajfák illata opcionális - jó lenne alattuk enni ezt...

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 3 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma
  • 1.5 db zellerszár
  • 10 dkg mángold
  • 0.5 db peperoncino (vagy más csípős paprika)
  • 8 dkg paradicsom
  • 7 dl forrásban lévő víz
  • tengeri só
  • 1 kiskanál felaprított petrezselyem
  • 2 db tojás
  • 2 szelet kenyér
  • 5 dkg reszelt parmezán

Elkészítés

Az olajban az apróra vágott hagymát és a felaprított zellert közepes lángon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a mángoldot és megfonnyasztjuk. Beletesszük a paprikát, a kimagozott, feldarabolt paradicsomot és a forrásban lévő vizet, majd megsózzuk és alacsony lángon kb. 20 perc alatt a zöldségeket puhára főzzük. A végén hozzáadjuk a petrezselymet.

Egy másik edényben kb. 2 cm vizet kevés sóval felforralunk. A tojásokat belecsurgatjuk a forrásban lévő vízbe, és 3 percig főzzük, míg a fehérje meg nem fő, de a sárgája még lágy marad. A megpirított kenyereket egy-egy levesestányérba tesszük, ráhelyezünk egy-egy tojást, majd rámerjük a levest és a sajttal meghintve tálaljuk.


Toszkán zöldségleves recepthez kapcsolódó receptek

Toszkán zöldségleves

Toszkán zöldségleves

Az olajfák illata opcionális - jó lenne alattuk enni ezt...

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés