Tripla csokis tiramisu

Tripla csokis tiramisu

Hedonista a köbön - csoki triplázva!

6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 20 dkg babapiskóta
  • 0.5 dl eszpresszókávé
  • 20 dkg mascarpone
  • 2.5 dl tejszín
  • 7 dkg porcukor
  • 1 kiskanál vaníliakivonat
  • 0.2 dl csokoládélikőr
  • 5 dkg reszelt fehér csokoládé
  • 5 dkg reszelt étcsokoládé
  • kakaópor (édesítetlen)
  • csokibevonatos kávészemek a díszítéshez
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

Egy 16x16 cm-es edény alját kibéleljük babapiskótával, majd meglocsoljuk a kávé felével.

A mascarponét habosra keverjük a tejszínnel, a porcukorral és a vaníliakivonattal, majd hozzáadjuk a csokilikőrt is.

A krém felét elsimítjuk a babapiskóta tetején, megszórjuk a kétféle csokoládéreszelékkel, majd újabb réteg babapiskótát helyezünk rá.

Ráöntjük a maradék kávét, a tetejére simítjuk a maradék krémet, majd megszórjuk kakaóval, és kávészemekkel díszítjük. Tálalás előtt néhány órára a hűtőbe tesszük.