Tripla élvezet recept
Beküldő: Borsi Józsefné Gángó Erika Nehézség: Elkészítési idő: 120 perc
Megnézték: |
A recept hozzávalói ( személyre)
A tésztához
- 3 db tojás
- 3 kanál cukor
- 4 kanál liszt
- 0.5 dl olaj
- 2 kanál kakaópor
- 1 csomag sütőpor
A krémhez
- 3 csomag vaníliás pudingpor
- 2 kanál kakaópor
- 7.5 dl dl tej
- 25 dkg margarin
- 4 kanál cukor
- 20 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 2 dl habtejszín
- 1 csomag háztartási keksz
- kevés rumaroma
- 2 dl presszó kávé
Elkészítés
A tészta hozzávalóiból piskótát sütünk egy 30x22-es tepsiben. Ha kisült, hagyjuk kihűlni. Közben elkészítjük a krémet: a pudingot a vaníliás cukorral, a 4 kanál cukorral a tejben felfőzzük, majd kihűtjük. A margarint a porcukorral kikeverjük, összedolgozzuk a kihűlt pudinggal és elfelezzük - az egyik felébe belekeverjük a kakaóport.
Összeállítjuk a süteményt: a piskótára kerül a vaníliás krém, arra a rumos kávéba mártogatott keksz, a csokoládés puding, majd a felvert tejszín. A tetejére csokoládét csorgathatunk, megszórhatjuk csokireszelékkel vagy akár kakaóport is szitálhatunk rá. Pár órára hűtőbe tesszük!