Tripla kókuszos krémes pite recept

Tripla kókuszos krémes pite
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

80 perc

Megnézték:
3465

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


8 személyre

  • 5 dkg kókuszreszelék
  • 1 evőkanál porcukor
  • 1.5 evőkanál étolaj
  • 30 dkg omlós keksz
  • 1 kiskanál reszelt lime-héj
  • 5 dkg olvasztott vaj

A töltelékhez:

  • 20 dkg cukor
  • 4.5 dkg kukoricakeményítő
  • 0.25 kiskanál só
  • 1.7 dl kókusztej
  • 7.5 dl tej
  • 5 db tojássárgája
  • 1.25 kiskanál kókuszkivonat
  • 1 kiskanál vaníliakivonat

A habhoz:

  • 4 db tojásfehérje
  • 0.5 kiskanál borkősav (vagy citromlé)
  • 1 kiskanál vaníliakivonat
  • 5 dkg cukor

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 160 ºC-ra. A kókuszt összekeverjük a porcukorral. Az olajat elkeverjük 2 evőkanál vízzel, majd ráöntjük a kókuszreszelékre, és időnként átkeverve hagyjuk, hogy a kókusz beszívja a folyadékot (kb. 10 perc).

A kókuszreszelékből 7 dkg-ot hozzákeverünk a ledarált kekszhez, hozzáadjuk a lime-héjat és az olvasztott vajat, majd a masszát egy 21 cm átmérőjű tortaformába nyomkodjuk, és 8-10 percig elősütjük. Rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.

A cukrot, a kukoricakeményítőt és a sót összekeverjük, lassan hozzáöntjük a kókusztejet és a tejet, majd közepes lángon, állandó kevergetés mellett besűrítjük, és kis lángon még 2 percig főzzük.

Egy keveset elkeverünk belőle az enyhén felvert tojássárgájával, majd az egészet visszaöntjük az edénybe, és állandó kevergetés mellett, közepes lángon felforraljuk. Ezután kis lángon még 2 percig főzzük, majd a tűzről levéve hozzáadjuk a vanília- és a kókuszkivonatot, és felhasználásig melegen tartjuk.

A habhoz a szoba-hőmérsékletű tojásfehérjét a borkővel és a vaníliával együtt robotgéppel puha habbá verjük, majd nagy sebességre kapcsolunk, apránként hozzáadjuk a cukrot, és 5 perc alatt kemény habot verünk belőle.

A langyos tölteléket a kihűlt kekszalapra öntjük, a tojáshabot a tetejére kenjük, majd megszórjuk a maradék kókuszreszelékkel, és 30 perc alatt készre sütjük. 1 órát hagyjuk a formában hűlni, majd 3-6 órára behűtjük.


Tripla kókuszos krémes pite recepthez kapcsolódó receptek

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés