Trópusias almás süti Ibolya módra recept

Trópusias almás süti Ibolya módra
3 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
ibi1950

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
1545

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A női szeszélyhez hasonló sütit szerettem volna készíteni, és elhasználni a maradék alapanyagaimat. Ebből született ez a különleges ízvilágú, igazán finom sütemény.

10 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A tésztához

  • 30 dkg liszt
  • 1 csipetnyi só
  • 10 dkg cukor (vagy xilit)
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db közepes narancs reszelt héja és kifacsart leve
  • 3 db tojás sárgája
  • 1 csomag sütőpor
  • 22 dkg kókuszvaj

A töltelékhez

  • 4 evőkanál narancslekvár (esetleg 5 ek)
  • 15 dkg cukorral ízesített darált mák
  • 1 kg párolt alma fahéjjal és kevés cukorral ízesítve
  • 15 dkg darált dió (esetleg dejó, szintén tetszőlegesen ízesítve)

A tetejére

  • 3 db tojásfehérje keményre vert habja 3 evőkanál cukorral vagy xilittel édesítve

Elkészítés

A tészta hozzávalóiból linzertésztát gyúrunk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe sodorjuk. (Hagyományos tepsit használunk.)

A tésztát megkenjük a lekvárral. Más ízű lekvárt is lehet használni. Erre kerül rá a mák töltelék, majd a kihűlt, megpárolt alma következik és a legvégén a diókeverék. Gázsütő 5-6-os fokozatán, természetesen előmelegítés után, 10-15 perc sütés után kerül rá a hab, amellyel kb. még 15 percet a hab rózsaszínűre válásáig sütjük.

Jó étvágyat kívánok mindenkinek!


Trópusias almás süti Ibolya módra recepthez kapcsolódó receptek

Trópusias almás süti Ibolya módra

Trópusias almás süti Ibolya módra

A női szeszélyhez hasonló sütit szerettem volna készíteni, és elhasználni a maradék alapanyagaimat. Ebből született ez a különleges ízvilágú, igazán finom sütemény.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés