Tündérsüti recept

Tündérsüti
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Tündi konyha

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
3042

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Mikor megláttam ezt a csodaszép sütit, egyből szimpatizáltam vele! :) Ennek a desszertnek szerintem kevesen tudnak ellenállni, mint ahogy én sem tudtam. Ugye milyen szemet gyönyörködtető?! Omlós, linzerszerű tésztáján egy habkönnyű, ízletes pudingkrém található, szóval isteni finom, és olyan tündéres! :) Kislányos anyukáknak kötelező elkészíteni! ;)

8 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 20 dkg porcukor
  • 25 dkg szobahőmérsékletű margarin
  • 5 db tojássárgája
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet só

A pudingkrémhez:

  • 2 csomag puncs ízű főző pudingpor
  • 5 dl tej
  • 9 evőkanál cukor
  • 450 g tejföl
  • 5 db tojásfehérje
  • rumaroma
  • 0 pár csepp piros ételszínezék

A tetejére:

  • porcukor

Elkészítés

Tepsi mérete: 20x36 cm

1. Először a pudingkrémet készítjük el. A tejből, a pudingporból és a cukorból megszokott módon sűrű pudingot főzünk. Mikor megfőztük, még forrón belekeverjük a tejfölt. Utána a tojásfehérjét felverjük kemény habbá, és a tejfölös pudingba óvatosan belekeverjük. Végül pedig a rumaromát és a ételszínezéket is beletesszük. Jó alaposan összekeverjük.

2. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd beletesszük a porcukrot, a vaníliás cukrot, a sütőport, a csipet sót és a tojássárgáját. Jól összegyúrjuk, hogy egy puha tésztát kapjunk.

3. A tepsit kivajazzuk és lisztezzük. A tésztát 60-40% arányban két részre osztjuk. A nagyobbik cipót a kezünkkel egyenletesen a tepsi aljába nyomkodjuk, majd erre ráöntjük a pudingkrémet. A megmaradt tésztából pedig rudakat sodrunk, amit rácsosan a krém tetejére rakosgatunk.

4. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 30-35 percig sütjük. Én sülés közben sütőpapírt helyeztem a tetejére, hogy ne égjen meg.

5. Mikor megsült és kihűlt, a hűtőbe tesszük. Fogyasztás előtt szép, egyforma kockákra felvágjuk, és a tetejét megszórjuk porcukorral.


Tündérsüti recepthez kapcsolódó receptek

Tündérsüti

Tündérsüti

Mikor megláttam ezt a csodaszép sütit, egyből szimpatizáltam vele! :) Ennek a desszertnek szerintem kevesen tudnak ellenállni, mint ahogy én sem tudtam. Ugye milyen szemet gyönyörködtető?! Omlós, linzerszerű tésztáján egy habkönnyű, ízletes…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés