Türingiai húsvéti koszorú recept

Türingiai húsvéti koszorú
5 3

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

70 perc

Megnézték:
3547

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A türingiaiak, szász szomszédaikhoz hasonlóan, mesterei a tortasütésnek - amint ez a pompás koszorú is tanúsítja.

12 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A kevert tésztához:

  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg cukor
  • 25 dkg kukoricakeményítő
  • 2 evőkanál rum
  • 1 kiskanál sütőpor
  • zsiradék és zsemlemorzsa a formához
  • 1 csipet só
  • 1 db citrom
  • 4 db tojás
  • 20 dkg vaj
  • 1 kiskanál cukor
  • 3 evőkanál darabolt mandula
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg porcukor
  • 1 kiskanál vaj

Elkészítés

Keverjük habosra a vajat, és válasszuk el a tojások sárgáját a fehérjétől. Adjuk a vajhoz apránként a tojássárgáját, a cukrot és a kukoricakeményítőt. A kézi mixer habverőjével keverjük legalább 8 percig. Adjuk hozzá a megmosott citrom levét és lereszelt héját, a rumot, a sót és a sütőport, majd a tojásfehérjéből vert kemény habot.

Kenjünk ki zsiradékkal egy 26 cm átmérőjű koszorúformát, és szórjuk meg zsemlemorzsával. Tegyük bele a tésztát. Süssük előmelegített sütőben kb. 45 percig. Ezután hagyjuk kihűlni, majd borítsuk ki.

A krémhez keverjük habosra a 20 dkg vajat. Keverjük hozzá apránként a porcukrot és a vaníliás cukrot. Vágjuk el a tésztakoszorút középen vízszintesen, és töltsük meg a krém felével. Tegyük rá a tészta másik felét, és vonjuk be a koszorút a megmaradt krémmel.

Keverjük össze a darabolt mandulát 1 kiskanál cukorral. Forrósítsunk fel 1 kiskanál vajat, és pirítsuk meg benne a cukros mandulát. Szórjuk a tésztára.

Tipp:

Felső/alsó láng: 180 °C
Gáz: 2,3. fokozat

JÓ, HA TUDJUK
A süteményekbe mindig tegyünk egy kevés sót, mivel a só kiemeli a tészta édes ízét. A bevált arány szerint 50 dkg liszthez 0,5 dkg sót kell számítani.


Türingiai húsvéti koszorú

Türingiai húsvéti koszorú

A türingiaiak, szász szomszédaikhoz hasonlóan, mesterei a tortasütésnek - amint ez a pompás koszorú is tanúsítja.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés