Túrókrémes baracktorta recept

Túrókrémes baracktorta
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Angels85

Nehézség:

Elkészítési idő:

90 perc

Megnézték:
7178

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Szerettem volna valami finomat készíteni a saját születésnapomra. Sokat gondolkoztam rajta, hogy milyen legyen az íze, majd eszembe jutott hogy legyen tejszínes túró krémes. Majd mikor lementem a boltba megláttam a konzerv barackot és úgy döntöttem, hogy akkor legyen tejszínes túrós barackos. Nagy sikere is volt. Egyből elfogyott.

6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A piskótához:

  • 15 dkg vaj
  • 6 db tojás
  • 15 dkg cukor
  • 10 dkg reszelt csokoládé
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 15 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor

A krémhez:

  • 5 dl tejszín
  • 25 dkg túró
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 doboz barackkonzerv
  • étkezési zselatin
  • porcukor ízlés szerint
  • csipet citromhéj

A díszítéshez:

  • 2 dl tejszín
  • krokant a torta oldalára

Elkészítés

A vajat habosra kavarjuk a tojások sárgájával. Lassanként hozzáadjuk a cukrot és tovább keverjük. Hozzátesszük a reszelt csokoládét és a kakaóport, majd a keményre vert tojásfehérjét és a liszttel elkevert sütőport. Kivajazott, lisztezett formában tű próbáig sütjük. Ha megsült vegyük ki a sütőből és hagyjuk teljesen kihűlni, majd vágjuk 3 felé.

Egy doboz konzervet bontsunk ki, a gyümölcsöt csepegtessük jól le majd, vágjuk kis kockára. A gyümölcs levét tegyük egy kis lábosba, adjunk hozzá egy kanál cukrot és 3 evőkanál étkezési zselatint és oldjuk fel benne a tasakon lévő utasítás szerint, majd adjuk hozzá a gyümölcsöt és hagyjuk teljesen kihűlni. A tejszínt verjük fel jó keményre. Majd adjuk hozzá a túrót és ízesítsük cukorral és a vaníliás cukorral. 1 deci tejben oldjunk fel 3 -4 teáskanál étkezési zselatint, majd hagyjuk teljesen kihűlni. Ha kihűlt keverjük a túrós krémhez.

Az első piskóta lapunkat tegyük a torta tálra, majd a torta közepére tegyünk egy evőkanálnyi túrós krémet, e köré a gyümölcsös zselatint majd megint krémet, egészen a torta széléig így töltjük meg a torta lapot. Majd ráhelyezzük a következő piskótalapot. Erre megint ugyan úgy tesszük a krémet, majd lefedjük az utolsó lappal.

A torta tetejét és oldalát megkenjük a megmaradt krémmel. Az oldalára felszórjuk a krokantott, majd egy kis időre betesszük a hűtőbe. Míg a tortánk hűl kemény habbá verünk 2 dl tejszínt. A másik barack konzervet is kibontjuk lecsepegtetjük, majd vékony szeleteket vágunk a barackokból, ebből lesz a tortán a virág.

A torta zselatint is elkészítjük a gyümölcs felfogott levéből és hagyjuk hűlni. Kivesszük a tortánkat a hűtőből a barackszeletekből virág formát készítünk a torta tetejére, majd a tejszínnel megdíszítjük a torta szélét. Majd végül a zselével beborítjuk. Egy éjszakára érdemes a hűtőben hagyni. Készítette: Földi Anikó


Túrókrémes baracktorta recepthez kapcsolódó receptek

Túrókrémes baracktorta

Túrókrémes baracktorta

Szerettem volna valami finomat készíteni a saját születésnapomra. Sokat gondolkoztam rajta, hogy milyen legyen az íze, majd eszembe jutott hogy legyen tejszínes túró krémes. Majd mikor lementem a boltba megláttam a konzerv barackot és úgy döntöttem,…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Túrókrémes baracktorta recepthez

Róz - 2010. december 03. 12345
Köszi a választ !
thumb
Angels85 - 2010. december 01. 12345
Félre írtam nem kell hozzá keményítő csak zselatin!! Bocsánat a hibáért
Róz - 2010. december 01. 12345
A hozzávalók között nem szerepel étkezési keményítő, csak zselatin. A részletes leírásban viszont több kanállal is, úgy tűnik azzal kell szilárdítani a túrót és barackot is. Ez lehetséges ? Mihez kell keményítő és mihez a zselatin ?
ibi1950 - 2010. november 30. 12345
Nagyon gusztusos, és biztos finom is lehet. Karácsonyra kipróbálom.