Túró nudli recept

Túró nudli

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Gizi

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
19

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Fahéjas porcukorral megszórva, és meggylekvárral megcsepegtetve nagyon finom.

2 személyre

  • 25 dkg túró
  • 10 dkg tea vaj
  • kb. 10 dkg liszt
  • 1 ek porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 db tojás
  • csipet só
  • Pirított zsemlemorzsa hozzávalói:
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 3-4 ek étolaj

Elkészítés

A vajat olvasszuk fel, majd hűtsük vissza.

A túrót tegyük egy tálba, és villával alaposan törjük össze.

Ezután adjuk hozzá a lisztet, a porcukrot és a vaníliás cukrot, az egész tojást, az olvasztott és visszahűtött vajat, és a reszelt citromhéjat, majd gyúrjuk össze a tésztát. (amennyiben szükséges adjunk hozzá még annyi lisztet, hogy már ne ragadjon a kezünkhöz, és könnyen formázható legyen)

Ezután lisztezett felületen nyújtsuk ki kicsit vastagra a tésztát, majd vágjuk fel kb. 2 cm-es csíkokra.

Ezután a tésztacsíkokat szintén vágjuk fel kb. 1 cm-es darabokra, majd a két tenyerünk között formázzuk meg a nudlikat.

Az elkészült nudlikat ezután tegyük bele forrásban lévő vízbe, majd várjuk meg míg feljönnek a víz tetejére, és főzzük még pár percig. (közben vegyünk ki egyet és kóstoljuk meg, hogy megfőlt-e, nehogy túlfőzzük)

A készre főtt nudlit szűrőkanállal szedjük ki a vízből, alaposan csepegtessük le, majd forgassuk bele a pirított zsemlemorzsába.

Az olajat melegítsük fel, majd adjuk hozzá a zsemlemorzsát.

Ezután állandó kevergetés mellett, hogy meg ne égjen, pirítsuk aranybarnára, majd vegyük le a tűzről, és hagyjuk hűlni.

Amikor a zsemlemorzsa már kissé lehűlt, adjuk hozzá a frissen kifőzött, és lecsepegtetett nudlit, majd keverjük, forgassuk össze.

Tálalásig tartsuk melegen.

Tálaláskor szedjük a nudlit tányérra, ízlés szerint szórjuk meg fahéjas porcukorral, majd úgy kínáljuk. Én a fahéjas porcukorral szórás mellett még meggylekvárt is kínáltam hozzá.


Túró nudli

Túró nudli

Fahéjas porcukorral megszórva, és meggylekvárral megcsepegtetve nagyon finom.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés