Túrótorta 3. recept

Túrótorta 3.
4.5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
martizeg

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
4220

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Szeretek túró tortát készíteni, mert: - gyorsan elkészül; - nem kell sütni; - nem kell méregetni a hozzávalókat; - könnyű finomság; - akárhányszor készítem, mindig másképpen készül; - mindig más gyümölcsökkel ízesítem, de az eredmény mindig ugyanolyan finom édesség, melyet a családom minden tagja imád! Változatosan készíthető: édesebb túró - savanykásabb gyümölcsökkel és zselatin réteggel - vagy fordítva: savanykásabb túró édesebb gyümölcsökkel és zselatinnal. Az eredeti recept tojást is tartalmaz, de a nyári melegekben kicsit tartottam a nyers tojástól, ezért kerestem: mivel tudom helyettesíteni? Megtaláltam! Ráadásul az epe-görcstől sem kell tartani! Torta-formák helyett az üzletben vásárolt, előre csomagolt darált-hús műanyag dobozát használom (a benne lévő neylon fóliát kikapirgálom belőle), így formát kap a torta, és - akár - le is tördelhető róla a forma!

2 személyre

  • 25 dkg félzsíros túró
  • 10 dkg margarin
  • 2 evőkanál tejföl (sovány)
  • 10 dkg kristály-, vagy porcukor ( vagy ízlés szerint)
  • csipet só
  • 3 dl tej
  • 12 gr zselatin por (fél zacskó)
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag tejszínhab pótló por
  • 1 marék dió
  • füge lekvár
  • 1 db citrom húsa, héja és leve (kb. 0,5 dl) - ízlés szerint
  • banán, narancs és bármilyen friss, vagy konzerv gyümölcs

A tetejére:

  • 13 gr zselatin por
  • 1.5 dl víz
  • 0.5 dl málna szörp

Elkészítés

A maréknyi dióbelet megmikróztam kb. 1 percig, mert így a barna héját könnyen és jól le lehet szedni róla, és a dió nagyon finom pörkölt ízt kap! Megmostam, -hámoztam és feldaraboltam a gyümölcsöket, füge-lekvárt.

Felvertem kemény habnak 1,5 dl tejjel (kicsit több tejjel lazább lesz!) a tejszínhab pótló port. Habosra kevertem a margarint a kristály- és vaníliás-cukorral, belekevertem az áttört túrót, tejfölt, csipetnyi sót, citrom levét, majd összeöntöttem a felvert habbal.

Mikróban felmelegítettem 1,5 dl tejet, majd csomó-mentesre elkevertem benne a zselatin port, és ezt is belekevertem a masszába.

Formába öntöttem, belekevertem a gyümölcsök nagy részét (banán, narancs, citrom, citromhéj, füge lekvár, dió) - egy keveset hagytam a tetejére, és hűtőbe raktam addig, amíg elkészítettem a tetejére a zselatint!

A zselatin is bátran variálható, a lényeg: max. 2 dl meleg (nem forralom!) folyadékba kerüljön a teljesen elkevert zselatin! Most kicsit savanykás zselatint készítettem, 0,5 dl málna szörphöz 1,5 dl vizet é néhány csepp citromlét öntöttem. Mikróban felmelegítettem, de nem forraltam, csomómentesen és teljesen elkevertem a tortából megmaradt fél csomag zselatin porral. A keményre dermedt torta tetejét megpakoltam a maradék gyümölcsökkel és óvatosan rálocsoltam a zselét. Vissza a hűtőbe, és teljes dermedés után fogyasztható. Nagyon mutatós tejszínhabbal, tortadarával is.


Túrótorta 3. recepthez kapcsolódó receptek

Túrótorta 3.

Túrótorta 3.

Szeretek túró tortát készíteni, mert: - gyorsan elkészül; - nem kell sütni; - nem kell méregetni a hozzávalókat; - könnyű finomság; - akárhányszor készítem, mindig másképpen készül; - mindig más gyümölcsökkel ízesítem, de az eredmény…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés