Túrófánk recept

Túrófánk
4.5 8

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

20 perc

Megnézték:
8736

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Gyorsabb, mint a fánk, és talán még finomabb is!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 25 dkg tehéntúró
  • 25 dkg liszt
  • 3 db tojás
  • 2 dl tejföl
  • 1 kiskanál szódabikarbóna
  • 6 dkg cukor
  • 0.5 rúd vanília kikapart belseje
  • 5 dl étolaj
  • vaníliás porcukor
  • csipet só

Elkészítés

A túrót villával áttörjük, majd az olaj és a porcukor kivételével alaposan összekeverjük a többi hozzávalóval.

A felforrósított olajba kanálnyi adagokat szaggatunk a masszából, és a fánkok mindkét oldalát aranyszínűre sütjük. Leitatjuk róluk a felesleges olajat, és megforgatjuk a vaníliás porcukorban.


Túrófánk recepthez kapcsolódó receptek

Túrófánk

Túrófánk

Gyorsabb, mint a fánk, és talán még finomabb is!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Túrófánk recepthez

Szalai Józsefné Kata - 2012. június 06.
Én is megcsináltam, isteni lett. Még az unokám is bekajált belőle.
agi40 - 2012. január 26.
Nagyon finom én már sokszor megsütöttem mindenkinek ajánlom.
nagy jozsef - 2011. január 29.
nagyon izlett hanem is igazi fánk de nagyon finom egyszerű gyorsan elkészíthető.
Palotásiné - 2010. november 30.
Nagyon finom. Könnyen és gyorsan elkészithető, és nem drága. ÜGYES!!!
Dr.Sass Zoltánné Katona Edit - 2010. május 03.
Én dupla adagot sütöttem, /alig győztem/ és pillanatok alatt elfogyott. Nagyon finom és gyors édesség.Megforgatni nemcsak vaniliás porcukrot használtam, hanem kakaósat, és fahéjasat is, ki hogyan szereti.