Túrógombóc rebarbara szósszal recept

Túrógombóc rebarbara szósszal
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
434

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A rebarbara enyhén savanykás íze nagyon jól passzol a túrógombóchoz.

4 személyre

  • 12 dkg vaj
  • 5 db tojássárgája
  • 50 dkg túró
  • 20 dkg búzadara
  • 6 db tojásfehérje
  • 15 dkg vaj
  • 10 dkg zsemlemorzsa

Elkészítés

Kb. 6 szál rebarbarát megtisztítunk, majd hasábokra vágunk. Feltesszük 10 dkg barnacukorral és egy kevés fehér borral párolni, majd egy citrom lereszelt héját és levét is belekeverjük, és további 5 percig pároljuk. Ezután 1 evőkanál étkezési keményítőt elkeverünk kevés vízzel és ezzel besűrítjük. Félretesszük hűlni.

Keverjük habosra a vajat egy tálban, majd adjuk hozzá a tojássárgákat, a túrót, a sót, a darát, majd alaposan keverjük össze az egészet. Pihentessük a masszát kb. 3/4 órát. Verjük kemény habbá a tojásfehérjét. Óvatosan keverjük a tojáshabot a masszába. Formáljunk gombócokat a masszából, majd főzzük sós vízben, alacsony hőfokon 12 percig. Olvasszunk vajat egy serpenyőben, pirítsuk meg benne a zsemlemorzsát. Csepegtessük le a gombócokat és forgassuk bele a morzsába.

Tegyünk ki tányérra két darabot, és kínáljunk hozzá rebarbaraszószt. Díszítsük citromfűvel. Még finomabb, ha a morzsába keverünk pirított natúr darált mogyorót. Isteni finom.


Túrógombóc rebarbara szósszal recepthez kapcsolódó receptek

Túrógombóc rebarbara szósszal

Túrógombóc rebarbara szósszal

A rebarbara enyhén savanykás íze nagyon jól passzol a túrógombóchoz.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés