Túrógombóc recept

Túrógombóc
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
bisztrónyúl

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
2027

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Klasszikus túrógombóc

4 személyre

  • A gombóchoz:
  • 0.5 kg tehén túró áttörve
  • 1 bögre búzadara
  • 4 db tojás
  • 1 csipet só
  • 2 evőkanál vaníliás krémtúró

A burkolathoz:

  • 5 dkg vaj
  • 2 bögre zsemlemorzsa
  • tejföl
  • porcukor

Elkészítés

Gombóc

Az összes hozzávalót dolgozzuk össze és kész. Azért, hogy biztosan jó legyen pihenjen a hűtőben minimum két órát, de az sem árt, ha egy egész délelőttre megfeledkezünk róla!

Tegyünk fel egy jó nagy fazék vizet, adjunk hozzá egy kis sót. Mikor forr, vizes kézzel formáljunk gombócokat és “dobáljuk” a lobogó vízbe. Öt perc után már fel is bukkannak. Akkor vegyük ki.

Burkolat

A vajon pirítsuk meg a zsemlemorzsát. A gombócokat forgassuk bele.

Evés előtt tejfölözzük és alaposan cukrozzuk!


Túrógombóc recepthez kapcsolódó receptek

Túrógombóc

Túrógombóc

Klasszikus túrógombóc

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés