Túróhabos répagombóckák (nyers étel) recept

Túróhabos répagombóckák (nyers étel)

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Ildikó az Életkertből

Nehézség:

Elkészítési idő:

15 perc

Megnézték:
947

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ez a vasárnapi desszert…. Szavak sincsenek rá, annyira finom lett:-)) http://eletkert.wordpress.com/2011/04/10/turohabos-repagombockak/

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

Gombóc alap:

  • 1 db sárgarépa
  • 8 szem datolya
  • 1 marék áztatott dió
  • 2 evőkanál hidegen sajtolt lenmagolaj
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 ujjnyi friss gyömbér
  • 1 csésze kókuszreszelék
  • pici víz

Túrókrém:

  • 1 zacskó nyers kesudió
  • 0.5 csésze víz
  • 1 teáskanál vanília por
  • 2 teáskanál Xilit
  • 0.5 csésze kókuszreszelék

Elkészítés

A gombócok hozzávalóit erős aprítógépben pépesre keverjük. Könnyen formázható anyagot kapunk, amit a kesuhabbal (túrókrém) csak picit felturbóztam.-))) A túrókrém anyagait összeturmixoltam, amíg teljesen krémes állaga lett.

A répás masszából kézzel gombócokat formázunk, a tetejére teszünk egy kis túrókrémet, arra pedig pici áztatott lícium magocskákat tettem. Nagyon nehéz abbahagyni az evését:-))))


Túróhabos répagombóckák (nyers étel)

Túróhabos répagombóckák (nyers étel)

Ez a vasárnapi desszert…. Szavak sincsenek rá, annyira finom lett:-)) http://eletkert.wordpress.com/2011/04/10/turohabos-repagombockak/

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés