Túrókrémes, piros zselés ribizlitorta recept

Túrókrémes, piros zselés ribizlitorta
3 4

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Perák Mónika

Nehézség:

Elkészítési idő:

45 perc

Megnézték:
3065

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

Hozzávalók a piskótához:

  • 3 db tojás
  • 3 evőkanál cukor
  • 3 evőkanál liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • csipet só

Hozzávalók a feltéthez:

  • 20 dkg tehéntúró
  • 2 evőkanál tejföl
  • 3 evőkanál cukor
  • 10 dkg ribizli
  • 1 csomag piros tortazselépor
  • 2 dl víz
  • 2 evőkanál cukor

Elkészítés

Bekapcsoljuk a sütőt, amíg melegszik elkészítjük a piskótát. Ehhez a tojásfehérjéket kemény habbá verjük és beleszórjuk folyamatos keverés mellett a cukrot, majd hozzáadjuk a tojássárgákat, végül óvatosan belekeverjük a sütőporral és a sóval összekevert lisztet. Ha túl keménynek találjuk a tésztát, akkor 1-2 evőkanál vizet hozzákeverhetünk. A tésztát beleöntjük egy gyümölcstorta formába és a meleg sütőben 15 perc alatt megsütjük.

Amíg a tészta sül, addig elkészítjük a feltétet. A túróhoz adjuk a cukrot és a tejfölt, majd simára keverjük. A ribizlit megmossuk és leszemezzük a szárról.

A kihűlt piskótán egyenletesen elkenjük a túrókrémet és szépen egymás mellé elhelyezzük a ribizliszemeket a torta tetején.

Elkészítjük a torta bevonásához a zselét. A vízben elkeverjük a zseléport és a cukrot, majd felforraljuk. Amikor kezd sűrűsödni lehúzzuk a tűzhelyről és hagyjuk egy kicsit szilárdulni, majd óvatosan a torta közepétől kiindulva ráöntjük a zselét a ribizliszemekre.

A tortát hűtőbe tesszük és már három óra múlva finomra összeérnek az ízek. Kellemes sütögetést kívánok.


Túrókrémes, piros zselés ribizlitorta recepthez kapcsolódó receptek

Túrókrémes, piros zselés ribizlitorta

Túrókrémes, piros zselés ribizlitorta

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés