Túrós-füstölt sajtos rúd recept

Túrós-füstölt sajtos rúd

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Tündi konyha

Nehézség:

Elkészítési idő:

45 perc

Megnézték:
780

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Köszönteni voltunk a szüleimnél (apukám névnapja volt). Ilyenkor az anyukám mindig terülj-terülj asztalkával vár minket. Sok-sok finomságot süt, sósat és édeset is! Meg kell, hogy jegyezzem, hogy nagyon ügyes, mert finom, ízletesen süt-főz. Akkor kóstoltam meg ezt a túrós-füstölt sajtos rudat, ami mindenkinek nagyon ízlett. El is kértem hamar a receptet. ;) Én zsírral készítettem, de lehet ráma margarinnal is. Szerintem zsírral finomabb, hiszen a nagyanyáink is zsírral sütöttek-főztek. Nagyon egyszerű elkészíteni, nagyon finom és sokáig puha-omlós marad. Érdemes megsütni!

8 személyre

  • 30 dkg liszt
  • 25 dkg tehéntúró
  • 20 dkg ráma margarin (zsír)
  • 8 dkg füstölt sajt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • só (ízlés szerint)
  • 1 db tojássárgája a kenéshez
  • 5 dkg füstölt sajt a tetejére
  • szezámmag a tetejére

Elkészítés

1. A túrót villával szétnyomkodjuk. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal (zsírral), majd beletesszük a túrót, a sütőport, a reszelt füstölt sajtot és a sót. Jól összedolgozzuk, gyúrjuk. Az összegyúrt tésztát folcpakba csomagoljuk és kb. 1 órára betesszük a hűtőbe pihenni.

2. Lisztezett, sík felületen a tésztát kb. 1 cm vastag téglalap alakúra kinyújtjuk. Lekenjük a tetejét tojássárgájával, majd megszórjuk szezámmaggal és reszelt füstölt sajttal. Végül egyforma hosszúkás, téglalap alakúra felvágjuk.

3. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és előmelegített sütőben 200 fokon kb. 15-20 percig szép, világos barnára sütjük.


Túrós-füstölt sajtos rúd recepthez kapcsolódó receptek

Túrós-füstölt sajtos rúd

Túrós-füstölt sajtos rúd

Köszönteni voltunk a szüleimnél (apukám névnapja volt). Ilyenkor az anyukám mindig terülj-terülj asztalkával vár minket. Sok-sok finomságot süt, sósat és édeset is! Meg kell, hogy jegyezzem, hogy nagyon ügyes, mert finom, ízletesen süt-főz.…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés