Túrós-gesztenyés alagút recept

Túrós-gesztenyés alagút
4.5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

80 perc

Megnézték:
3681

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ez a túrós-gesztenyés alagút recept saját ötlet alapján született. Mindig más és más ízeket kombinálok egymással.

4 személyre

  • 4 db tojásból piskótalap
  • 25 dkg túró
  • 25 dkg gesztenymassza
  • 3 dl felvert tejszín
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 5 dkg fehér csoki

A díszítéshez:

  • 10 dkg ét tortabevonó massza
  • 25 dkg mascarpone krémsajt
  • 1 db tojássárgája

Elkészítés

A piskótalapot kétfelé vágjuk úgy, hogy egy széles és egy keskeny lapot kapjunk, amivel kibéleljük az őzgerincformát. Én alufóliát használok bélésnek, de lehet más is. A túrót a cukorral és a tojássárgájával kikeverjük, hozzáadjuk a vaníliáscukrot is. Félretesszük. Felverjük a tejszínt egy kevés cukorral, majd a masszához lazán hozzáadjuk. Végül a krémsajtot is belekeverjük, és ezzel töltjük meg a piskóta alagutat.

A gesztenyemasszát kinyújtjuk folpackon keresztül, és ráborítjuk a tetejére. Befedjük a keskeny piskótával, de én nem tettem rá, mivel alagút, de aki akarja, így is elkészítheti. Ráhajtjuk a fóliát és behűtjük. A tortabevonót gőz felett felolvasztjuk, hozzátesszük az olajat, majd a kihűlt alagutat kivesszük a formából és bevonjuk csokival. Végül fehér tortabevonó forgáccsal díszítjük. Jól behűtjük, majd keskeny szeletekbe vágva kínáljuk.


Túrós-gesztenyés alagút recepthez kapcsolódó receptek

Túrós-gesztenyés alagút

Túrós-gesztenyés alagút

Ez a túrós-gesztenyés alagút recept saját ötlet alapján született. Mindig más és más ízeket kombinálok egymással.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Túrós-gesztenyés alagút recepthez

thumb
Szepesi Ági - 2013. május 24.
Túrós is, és gesztenyés is,jól hangzik.Fincsi lehet. :)