TÚROS-MEGGYES PISKÓTAFANTÁZIA recept

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
kato

Nehézség:

Elkészítési idő:

45 perc

Megnézték:
2950

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A meggyek szépen kiülnek a túrós krémre és ez kap egy nagyon szép mélyrózsaszínes-bordós bevonatot, ezzel esztétikailag is kényeztetve bennünket :). Párocskámnak és egyik barátunknak is nagyon ízlett ez a saját ihletésű sütemény. Az igazat megvallva megijedtem a krém elkészítésénél, hogy a meggy miatt nem szilárdul meg a puding annyira, de a zselatin szépen megfogta, így 3/4 óra hűtés után gyönyörűen szelhető lett szerencsére :) (vizes késsel). Szerintem más gyümölccsel is megállná a helyét, pl ribizli, körte, szőlő... ki is fogom próbálni. Önmagában a túrós piskóta is nagyon finom, az adott gyümölccsel megtűzdelve.

8 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A tésztához:

  • 25 dkg porcukor
  • 2 dkg túró
  • 20 dkg rétesliszt
  • 0.5 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál étolaj
  • 4 db tojás

A krémhez:

  • 25 dkg túró
  • 5 dkg porcukor
  • 5 dl tej
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 üveg meggybefőtt (vagy friss meggy)
  • 0.5 db citrom

A bevonóhoz:

  • 3 dl meggyízű gyümölcslé
  • 1 csomag tortazselé (piros)

Elkészítés

A tészta készítése:

Az egész(!) tojásokat habosra keverjük a porcukorral. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a túrót. Belekeverjük a réteslisztet, a sütőport, majd az olajat is elkeverjük benne. Sütőpapírral bélelt tepsiben sütjük, míg a teteje szép aranybarna nem lesz. A meggyeket elszórva lehet rakni sütés előtt a tetejére, azok szépen besüllyednek. A kész tésztát egy tálcára borítjuk és hagyjuk kihűlni.

A krém készítése:

Előírás szerint elkészítjük a vaníliapudingot. Ha kihűlt, belekeverjük a túrót, a porcukrot, a citrom reszelt héját és levét. Végül hozzáadjuk a lecsepegtetett meggyet. Hűtőbe tesszük, míg elkészül a zselatinos bevonó, amelyet a leírás szerint készítünk el, DE 3 dl meggylével.

Összeállítás:

Az elkészült krémet a túrós piskóta tetejére simítjuk és rákanalazzuk a tortazselét, amikor már lehet (ld: előírás).

Hűtőbe tesszük legalább fél órára, ill. fogyasztásig.

Jó étvágyat!


TÚROS-MEGGYES PISKÓTAFANTÁZIA recepthez kapcsolódó receptek

A kép nem található/var/www/vhosts/www.receptvarazs.hu/

TÚROS-MEGGYES PISKÓTAFANTÁZIA

A meggyek szépen kiülnek a túrós krémre és ez kap egy nagyon szép mélyrózsaszínes-bordós bevonatot, ezzel esztétikailag is kényeztetve bennünket :). Párocskámnak és egyik barátunknak is nagyon ízlett ez a saját ihletésű sütemény. Az…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) TÚROS-MEGGYES PISKÓTAFANTÁZIA recepthez

margit - 2010. december 03.
nagyon egyszeru es finom