Egy jó kiadós leves, például gulyásleves mellé ajánlom ezt a finom túrós batyut.
A mirelit tésztát szobahőmérsékleten kiolvasztjuk. Az aszalt gyümölcsöket ketté vágjuk, és mindegyikre teszünk egy-egy evőkanál sütőrumot. A túrót kikeverjük a tejföllel, a cukrokkal és a két evőkanál pudingporral. Amennyiben így készítjük, nem folyik ki a tésztából a túrótöltelék. Régen édesanyám tojást, és búzadarát szokott tenni bele, de szerintem így finomabb.
Amikor a tésztánk kiolvadt, vékonyra kisodorjuk, (lisztezett deszkán), és 12 db kockára vágjuk. A közepébe teszünk kb. egy púpozott evőkanál túrótölteléket (az összes mennyiséget próbáljuk 12 részre osztani), és oldalról hozzátámasztunk két-két fél szilvát és sárgabarackot. (A két szemközti az egyforma.) A tésztánk csücskeit összefogjuk és megcsavarjuk. Sütőpapírral kibélelt tepsibe sorakoztatjuk őket, majd a felvert tojással kétszer átkenjük, a jégcukorral megszórjuk és előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt szép pirosra sütjük őket.
Tálra téve kissé megszórjuk vaníliás porcukorral.
Jó étvágyat kívánok hozzá!