Túrós batyu Ibolya módra

Túrós batyu Ibolya módra

Egy jó kiadós leves, például gulyásleves mellé ajánlom ezt a finom túrós batyut.

6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A hozzávalók

  • 1 doboz mirelit leveles tészta
  • 25 dkg túró
  • 0.5 pohár tejföl
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • ízlés szerinti mennyiségű cukor további édesítéshez (én 2 evőkanál xilitet használtam)
  • 1 db egész tojás a lekenéshez
  • 2 ek nem főzős vaníliás pudingpor
  • 12 szem aszalt sárgabarack
  • 12 szem aszalt szilva
  • 2 ek sütőrum
  • 0 kevés jégcukor a díszítéshez
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A mirelit tésztát szobahőmérsékleten kiolvasztjuk. Az aszalt gyümölcsöket ketté vágjuk, és mindegyikre teszünk egy-egy evőkanál sütőrumot. A túrót kikeverjük a tejföllel, a cukrokkal és a két evőkanál pudingporral. Amennyiben így készítjük, nem folyik ki a tésztából a túrótöltelék. Régen édesanyám tojást, és búzadarát szokott tenni bele, de szerintem így finomabb.

Amikor a tésztánk kiolvadt, vékonyra kisodorjuk, (lisztezett deszkán), és 12 db kockára vágjuk. A közepébe teszünk kb. egy púpozott evőkanál túrótölteléket (az összes mennyiséget próbáljuk 12 részre osztani), és oldalról hozzátámasztunk két-két fél szilvát és sárgabarackot. (A két szemközti az egyforma.) A tésztánk csücskeit összefogjuk és megcsavarjuk. Sütőpapírral kibélelt tepsibe sorakoztatjuk őket, majd a felvert tojással kétszer átkenjük, a jégcukorral megszórjuk és előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt szép pirosra sütjük őket.

Tálra téve kissé megszórjuk vaníliás porcukorral.

Jó étvágyat kívánok hozzá!