Túrós guba recept
Beküldő: TV Paprika Magazin Nehézség: Elkészítési idő: 30 perc
Megnézték: |
Csak guba legyen! A többi nem számít
- 50 dkg tehéntúró
- 2 dl tejszín
- 1 rúd vanília
- 15 dkg cukor
- 8 db kifli
- 10 dkg sárgabaracklekvár
- 5 dkg aszalt sárgabarack
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 160 °C-ra. A túrót a tejszínnel, a vanília kikapart belsejével és a cukorral alaposan összekeverjük.
A kifliket vastagabb karikákra vágjuk, majd beleforgatjuk a tejszínes túróba. A túrós kifli egyharmadát egy hőálló edény aljába simítjuk, majd 5-6 helyen „megpettyezzük” 1-1 kanál lekvárral.
Újabb réteg túrós kiflit kanalazunk rá, majd ismét lekvárt, végül megint kiflit. A guba tetejét megszórjuk aszalt sárgabarackkal, és sütőben aranysárgára sütjük.
Túrós guba
Csak guba legyen! A többi nem számít