Túrós guba recept

Túrós guba
5 5

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
9766

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Csak guba legyen! A többi nem számít

4 személyre

  • 50 dkg tehéntúró
  • 2 dl tejszín
  • 1 rúd vanília
  • 15 dkg cukor
  • 8 db kifli
  • 10 dkg sárgabaracklekvár
  • 5 dkg aszalt sárgabarack

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 160 °C-ra. A túrót a tejszínnel, a vanília kikapart belsejével és a cukorral alaposan összekeverjük.

A kifliket vastagabb karikákra vágjuk, majd beleforgatjuk a tejszínes túróba. A túrós kifli egyharmadát egy hőálló edény aljába simítjuk, majd 5-6 helyen „megpettyezzük” 1-1 kanál lekvárral.

Újabb réteg túrós kiflit kanalazunk rá, majd ismét lekvárt, végül megint kiflit. A guba tetejét megszórjuk aszalt sárgabarackkal, és sütőben aranysárgára sütjük.


Túrós guba

Túrós guba

Csak guba legyen! A többi nem számít

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés