Túrós kevert kandírozott gyümölccsel recept

Túrós kevert kandírozott gyümölccsel
5 4

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
vajdamarta

Nehézség:

Elkészítési idő:

15 perc

Megnézték:
822

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Szuper gyorsan összeállítható sütemény. A sütési időt nem számítottam bele, hiszen az alatt más munkát is végezhetünk. A felhasznált birsalmát tavaly tettem el zseléscukorként. A kandírozott ananászt vidéki vásáron szereztem be.

8 személyre

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg kristálycukor
  • 50 dkg krémes tehéntúró
  • 3 db egész tojás
  • 1 csipet só
  • 7 gr sütőpor
  • 15 dkg lágy vaj
  • 1 dl házi tej
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 db citrom reszelt héja és leve
  • 5 dkg mazsola - kandírozott gyümölcs (ananász, birsalma)- étcsokoládé forgács
  • folyékony csokimázbevonat

Elkészítés

Kéz alá készítünk mindent. A kandírozott gyümölcsdarabkákat apró kockára vágjuk. Keverőgéppel a tojásokat alacsony fokozaton habosra keverjük a cukorral, sóval, vaníliás cukorral. 170 fokra bekapcsoljuk a sütőt. A túrót a habos tojáshoz adjuk, ráöntjük a tejet, az olajat, apránként beleadagoljuk a sütőporral elkevert lisztet, fakanállal gyengéden tovább keverjük. Beletesszük a citrom héját, ráfacsarjuk a levét, hozzáadjuk a gyümölcskockát és a csokiforgácsokat is. Sütőpapírral bélelt, kb. 28 x 22-es méretű tepsibe öntjük, 50-60 percig (tűpróbáig) sütjük. Négyzetre, majd átlósan félbe vágjuk, folyékony csokimázzal díszítjük, langymelegen tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok! Elkészítette és fotózta: Nyersné Vajda Márta


Túrós kevert kandírozott gyümölccsel recepthez kapcsolódó receptek

Túrós kevert kandírozott gyümölccsel

Túrós kevert kandírozott gyümölccsel

Szuper gyorsan összeállítható sütemény. A sütési időt nem számítottam bele, hiszen az alatt más munkát is végezhetünk. A felhasznált birsalmát tavaly tettem el zseléscukorként. A kandírozott ananászt vidéki vásáron szereztem be.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés