Túrós kifli, vagy fánk recept

Túrós kifli, vagy fánk
5 3

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
ibi1950

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
6602

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Használhatunk Tupperware kelesztőtálat, így sokkal gyorsabban kel. A kifliket tölthetjük is lekvárral, dióval, ízlés szerint. Amikor fánknak sütöm, kisebb lábasban magasabb olajmennyiséggel szép szalagos fánkot kapunk. Nagyon egyszerű recept, nem kell holyagosra kidolgozni.

6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 60 dkg liszt
  • 25 dkg túró
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • pici só
  • 5 dkg margarin vagy vaj (bármilyen zsiradék lehet, olaj is, én kókuszvajjal készítettem)
  • 1 csomag élesztő
  • 3 dl forró tej
  • 0.5 dl rum ( egy-másfél evőkanálnyi sütőrum)
  • 1 db tojás
  • 2 db tojássárgája
  • olaj a sütéshez
  • porcukor a tálaláshoz

Elkészítés

A túrót a kelesztőtálban villával szétnyomkodom, hozzáadom a sót, a cukrot, a zsiradékfélét, ráöntöm a forró tejet, jól összekeverem, belemorzsolom az élesztőt, hozzáadom a tojást, elkeverem, és végül beledolgozom a lisztet, és a rumot. Nem kell kidolgozni, csak összekeverni, hogy minden lisztet felvegyen a folyadék. Lágy tésztát kapunk. Amennyiben túl lágynak gondoljuk, tegyünk hozzá még egy kevés lisztet. A kelesztőtálat lezárva, megkelesztjük.

Amikor a tál ledobja a tetejét, én még egyszer vissza szoktam keverni, és újra kelesztem. Így több levegő kerül a tésztába. Ez a művelet elhagyható! A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítom, és hat cipót készítek belőle. Nem kelesztjük újra. Dolgozunk tovább. A cipókat kisodorjuk, és nyolcfelé vágjuk, felsodorjuk mint a kiflit (ekkor tölthetjük, ha akarjuk), lisztezett konyharuhára rakjuk szépen sorba, és egy másik konyharuhával letekarjuk.

Mire elkészülünk az utolsó kifli készítésével, már az elsőket süthetjük is, mint a fánkot. Fejjel lefele tesszük a nem túl forró olajba, és fedő alatt kezdjük a sütést, majd fordítás után, fedő nélkül sütjük a másik oldalát. Konyhai papírtörlőre szedjük, majd tálra rakjuk, és megporcukrozzuk. (fahéjas, vaníliás ízt is adhatunk bele). Amikor nem töltjük lekvárral, tálalásnál, pikáns házilekvárral kínáljuk. Jó étvágyat kívánok hozzá!!


Túrós kifli, vagy fánk recepthez kapcsolódó receptek

Túrós kifli, vagy fánk

Túrós kifli, vagy fánk

Használhatunk Tupperware kelesztőtálat, így sokkal gyorsabban kel. A kifliket tölthetjük is lekvárral, dióval, ízlés szerint. Amikor fánknak sütöm, kisebb lábasban magasabb olajmennyiséggel szép szalagos fánkot kapunk. Nagyon egyszerű recept,…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés