Túrós lepény recept

Túrós lepény
5 3

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Borsi Józsefné Gángó Erika

Nehézség:

Elkészítési idő:

90 perc

Megnézték:
4043

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


5 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A tésztához

  • 25 dkg liszt
  • 2 dkg élesztő
  • 10 dkg cukor
  • 1 csipet só
  • 0.5 dl olaj
  • 5 dkg margarin
  • 2 dl tej

A töltelékhez

  • 50 dkg túró
  • 3 db tojássárgája
  • 5 db tojásfehérje
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 10 dkg porcukor
  • 6 dl tejföl
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 10 dkg porcukor

Elkészítés

A tészta hozzávalóiból tésztát készítünk. Amíg kelesztjük, addig elkészítjük a tölteléket: a túrót, a cukrot, a vaníliás cukrot, a tojássárgáját és a citrom héját összekeverjük. A tojásfehérjét felverjük, majd hozzákeverjük a túrós masszához.

A megkelt tésztát margarinnal kikent tepsibe tesszük, majd ráterítjük a túrós krémet. Ezután befedjük a tejföl, cukor és vaníliás cukor keverékkel. 40-45 percig sütjük. Ha kihűlt, kockákra vágjuk.

tészta hozzávalóiból tésztát készítünk kelesztjük, addig elkészítjük a tölteléket: a túrót a cukrot a vaníliás cukrot a tojássárgáját a citrom héját összekeverjük a tojásfehérjét felverjük és összekeverjük a túrós masszával a megkelt tésztát margarinnal kikent tepsibe tesszük és ráterítjük a túrós krémet majd befedjük a tejföl cukor vaníliás cukor keverékével .40 -45 percig sütjük ha kihűl kockákra vágjuk.


Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés