Túrós pogácsa recept
Beküldő: Némethné Zsuzsa Nehézség: Elkészítési idő: 40 perc
Megnézték: |
Ez a túrós pogácsa nagyon finom, érdemes belőle nagyobb adagot sütni.
- 40 dkg liszt
- 2.5 dkg élesztő
- 1 tk cukor
- 1 dl tej
- 25 dkg túró
- 3 tk só
- 1 db tojássárgája
- 3 ek tejföl
- 15 dkg margarin
A kenéshez
- 1 db tojás
- 3 dkg szezámmag
Elkészítés
A langyos tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd a liszthez adjuk. Hozzáadjuk a 3 teáskanál sót, a tejfölt, a szobahőmérsékletű margarint, a tojássárgáját és végül a túrót. Dagasztóval összedolgozzuk, majd megkelesztjük kb. 30 perc alatt.
Lisztezett felületen kb. 2 cm vastagra kinyújtjuk, és közepes méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk őket egymástól kicsit távolabb, majd lekenjük a tojás sárgájával, és megszórjuk szezámmaggal. Kb. 20 percet még kelesztjük.
Előmelegített sütőben 15 perc alatt 180 fokon hőlégkeveréssel készre sütjük.
Túrós pogácsa recepthez kapcsolódó receptek
Túrós pogácsa
Ez a túrós pogácsa nagyon finom, érdemes belőle nagyobb adagot sütni.